Elon Musk Mars hedefleri için erken olabilir

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 6:33 pm

Elon Musk Mars hedefleri gerçekçi değil diyenlerin sayısı giderek artış gösteriyor. Dünyanın birçok ülkesinden kendisine olumsuz değerlendirmeler geliyor.

SpaceX bildiğiniz üzere Mars’ta şehir kurma planı üzerine kendisini şekillendirmeye çalışıyor. Starlink gibi uzaydan internet projeleri devam etse bile yine de esas ağırlığın Mars ve diğer gezegenler olduğunu söyleyebiliriz. Onların en büyük amacı gezegenler arası bir yaşam kurabilmek.

Her ne kadar dışarıdan bakıldığında oldukça sade gibi görünse bile yine de durum fazlasıyla karmaşık. NASA özellikle SpaceX şirketinin Mars hedefi konusunda olumsuz konuşan ilk kurumlardan birisi olmuştu. Onlara göre yüksek radyasyonu aşıp Mars gezegenine ulaşmak neredeyse imkansız. Şimdi ise dünyanın başka ülkelerinden olumsuz yorumlar geliyor.

Elon Musk Mars

Bugünlerde kripto para manipülatörü olarak anılsa bile aslında Musk, uzay alanını kendisine hedef olarak belirledi. Mars planları ise orada yaşanılabilir bir şehir kurma etrafında şekilleniyor. ROSCOSMOS Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda ise bunun sadece bir masal olduğu ifade edildi.

 

Böylesine bir planı absürt olarak niteleyen ROSCOSMOS Başkanı, insanların 2025 yılında ilk defa Mars yüzeyine ulaşabilecek olmasını eleştirdi. Bunun hayal satmaktan ibaret olduğu söylendi. Avrupa Uzay Ajansı ise konu ile ilgili sadece aşamaları takip etmek gerektiğini söylüyor. Onlara göre de 2025 yılından insanların Mars yüzeyine ulaşması neredeyse imkansız.

Çin Mars görüntülerini paylaştı: ABD’nin en büyük rakibi geliyor

Hem NASA hem de Avrupa Uzay Ajansı öncelikle Ay yüzeyinde şehir kurulması gerektiğini düşünüyor. Bunun hemen ardından Mars için planlar aktif hale getirilebilir. Peki siz Elon Musk Mars hedefleri hakkında ne düşünüyorsunuz?