Joe Biden, Elon Musk’ı radarına aldı! “ABD dışındaki ülkelerle olan ilişkileri incelenmeli”

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 10:39 am

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk’ın ABD dışındaki ülkelerle olan ilişkilerinin “incelenmeye değer” olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Joe Biden, bir tür soruşturmanın devam edip etmediği konusunda ayrıntı vermedi, ancak Tesla ve Twitter CEO’sunun daha fazla incelemeyi hak ettiğini öne sürdü. Biden, “Elon Musk’ın diğer ülkelerle olan işbirliği ve ya teknik ilişkilerinin izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum” dedi. “Uygunsuz bir şey yapıp yapmadığını önermiyorum. Bakılmaya değer olduğunu öneriyorum ve tüm söyleyeceğim bu.” ifadelerini kullandı.

Joe Biden’ın Musk’ın hangi ilişkilerinden bahsettiği tam olarak belli değil, ancak Musk’ın diğer ülkelerle olan bağlarını potansiyel bir endişe olarak gündeme getiren ilk yetkili kişi de değil.

Joe Biden

 

Senatör Chris Murphy, ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’nin (CFIUS), Musk’ın şirketi satın alma anlaşmasının “ulusal güvenlik etkilerini” araştırması gerektiğini söylemişti. Murphy ve diğerleri, Suudi Arabistan ve Katar’dan büyük yatırımlara işaret ettiler. Diğer eleştirmenler, Tesla’nın Çin’deki iş anlaşmalarının Musk’ın ülkeyi etkileyen içerik kararları vermesini zorlaştırabileceğini iddia etmişti. Washington Post, Haziran ayında, “Bazı ABD istihbarat analistleri ve Beyaz Saray yetkilileri, Musk’ın Twitter’ı ele geçirmesi durumunda Çin’in kol bükme potansiyelinden endişe duyanlar arasında olduğunu” bildirdi.

Musk ayrıca, Ukrayna’nın Rusya tarafından devralınan bölgelerinin Rusya’nın bir parçası olup olmayacağına “halkın iradesinin” karar vermesi gerektiğini öne süren tweet’leri nedeniyle de geniş çapta eleştirildi.

Galaxy S23 bu kez tüm dünyada aynı yonga setiyle çıkacak