Elon Musk, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg’in kişisel servetleri eriyor

Yayın tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 7:10 pm

Koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, küresel tedarik sıkıntıları derken dünya genelinde yeni bir ekonomik krizin ayak sesleri duyulmaya başlamış durumda. Pek çok büyük şirket ekonomik olarak bir duraklama dönemine hazırlanıyor. Bu sebeple işe alımları ya durduruyor ya da epey azaltıyor.

Üstelik bu duraklama dönemi şimdiden etkilerini göstermeye başlamış durumda. Özellikle de teknoloji dünyasında.

Bu yılın başından beri Apple ve Amazon gibi teknoloji dünyasının en güçlü şirketleri bile değer kaybediyor. Teknoloji dünyasındaki bu düşüş haliyle bu teknoloji şirketlerinin sahiplerinin kişisel servetlerine de yansıyor. Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg gibi servetlerini teknoloji dünyasına borçlu olan kişilerin bireysel servetleri 2022’de büyük darbe aldı.

Elon Musk, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg’in kişisel servetleri eriyor

 

Business Insider tarafından paylaşılan bilgilere göre Jeff Bezos, Elon Musk ve Mark Zuckerberg’in servetleri bu yıl toplamda 200 milyar dolardan fazla kayıp yaşadı. Bu kaybın önemli bir bölümü de Musk’a ait.

2021’in Kasım ayında Musk’ın kişisel serveti 340 milyar dolara kadar yükselmiş, böylece hiç olmadığı kadar yüksek bir noktaya çıkmıştı. Ancak o günden beri bu rakam kayda değer ölçüde düştü. Bugün Musk’ın kişisel serveti 197 milyar dolara düşmüş durumda. Hala Musk’ı dünyanın en zengin insanı yapmaya yetse de bir yıl önce olduğunun çok altında bir rakam. Musk, 2022’nin başından bu yana 73.2 milyar dolar kaybetti.

Amazon’un kurucusu ve CEO’su olan ve dünyanın en zengin insanları listesinde Elon Musk’ın ardından ikinci sırada yer alan Jeff Bezos ise yılın başından beri 65.3 milyar dolar kaybetti. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kaybı ise 64.4 milyar dolar.

Apple futbol yayıncısı oldu