Elon Musk’tan yapay zeka tehdidine önlem! Beyinlere çip yerleştirip bilgisayarlara bağlamaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:14 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:15 am

Elon Musk’un Neuralink projesini başlattı. Elun Musk’la beraber çalışan araştırmacılar beyin ve bilgisayarlar arasında bir iletişim bağlantısı kurmak istiyor.

2016 yılında kurulan Neuralink, insan beyinlerinin doğrudan bilgisayarlarla iletişim kurmasına izin verecek şekilde çalışıyor. Hedefler arasında hızlı transfer oranları ve hızlı tepkiler var, ancak yalnızca bir bağlantı kurmak ve faydalı bilgilerin değiştirilmesini sağlamak biraz işleri karmaşıklaştırıyor.

YAPAY ZEKA TEHDİDİNE ÖNLEM

Bir dikiş makinesine benzeyen sistemle beyne yerleştirilen bir dizi çip sayesinde bilgisayarlar arısında bilgi alışverişi sağlanması mümkün olacak. Musk şirketi, insanlara yapay zekanın gelişiyle bir tehdit olarak gördüğü teknolojiyi avantajı hale çevirmek amacıyla kuruldu. Neuralink’in nasıl ilerleyeceği belli değil, ama kesinlikle çoğumuz klavyelerin yerini alacak. Daha geniş çıkarımlara bakmak için iyi bir başlangıç ​​noktası.

Elon Musk

Neuralink projesi hakkında çok az ayrıntı verildi; “Beyin için sihirbaz şapka” kavramının kullanan araştırmacılar, insanlarla iletişim kurma, düşünme ve hatta yapay zeka seviyelerinde rekabet etme becerisini nasıl geliştireceği konusunda ayrıntılı bilgileri projenin ilerleyen zamanlarında açıklayacaklar.

Musk, insanlık için varoluşsal bir risk oluşturduğunu iddia ederek, ileri yapay zekanın yarattığı tehlikeler konusunda sürekli uyarıda bulundu.