Elon Musk Chat GPT’ye de rakip oluyor

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 12:11 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 12:13 pm

Elon Musk Chat GPT’ye rakip olarak çıkardığı yapay zeka Grok’u duyurdu.

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk ve yapay zeka girişimi xAI, OpenAI’ın ChatGPT’sine rakip olacağına inandıkları ve çeşitli testlerde ChatGPT’yi geride bıraktığı belirtilen “Grok” adlı yapay zeka robotunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Musk, açıklamasında Grok’un geliştirilmesindeki amacın araştırma ve inovasyonu güçlendirerek insanlığa yardımcı olacak donanımlı yapay zeka araçları oluşturmak olduğunu belirtti. Musk, ayrıca Grok’un sosyal medya platformu X’e de entegre edileceğini doğruladı. Bunun yanında uygulamanın bağımsız şekilde de faaliyet göstereceğini söyledi.

“İNSAN BENZERİ BİR ASİSTAN”

ChatGPT ile birlikte Google’ın Bard ve Microsoft’un Bing adlı yapay zeka sohbet robotları piyasaya hakim durumdayken Elon Musk, xAI tarafından geliştirilen Grok ile ilgili son derece iddialı konuştu.

Musk, Grok’u diğer yapay zeka ürünlerinden ayıran özellikleri arasında insan benzeri bir asistan olduğunu ve mizahi yaklaşımıyla daha eğlenceli bir AI robotu olduğunu dile getirdi. Musk’ın verdiği bilgiye göre Grok’un, X platformu aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabiliyor. Musk bundan, diğer modellere göre çok büyük bir avantaj olarak bahsediyor.