Elon Musk bu sefer de gazeteciliğe el attı! “Herkes yapabilir”

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 11:22 am - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 11:24 am

X platformunun sahini Elon Musk, açıklamalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Platformda yaptığı köklü değişiklikler sebebiyle sık sık eleştirilerin hedefi olan Musk, bu sefer de gazetecilik çıkışı yaptı. Yurttaş gazeteciliği için çağrı yapan Musk, herkesin gazetecilik görevini üstlenebileceğini belirtti.

Twitter’ı geçen yıl satın alan ve platformu baştan aşağı değiştiren Elon Musk, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor.  Artık adı X olan platformda Musk, bir süredir de yurttaş gazeteciliğinin önemine dikkat çekmeye çalışıyor.

Musk, daha önce de daha fazla yurttaş gazetecisi gerektiğini belirtirken yeni bir çağrıda daha bulundu. Musk, son paylaşımında şu satırlara yer verdi:

“Lütfen daha fazla yurttaş gazeteciliğini teşvik edin! Telefonunuzdan kolayca canlı video yayınlayabilirsiniz. Sıradan vatandaşların daha fazla olay yerinden haber yapması dünyayı değiştirecek.”

Musk’ın belirttiği yurttaş gazeteciliği; yurttaş gazeteciliği, iletişim araçlarının yaygınlaşması ve teknoloji sayesinde gelişmesiyle, profesyonel mesleği gazetecilik olmayan kişilerin, bu araçları kullanarak haber üretmesi ve paylaşmasına denilir.

Elon Musk Türkçe bilen personel arıyor! Aylık maaşı dudak uçuklattı