Elon Musk neden Dogecoin’i desteklediğini açıkladı

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 25 Aralık 2021 Cumartesi 5:18 pm

Tesla CEO’su Elon Musk bugün neden alternatif kripto para birimi Dogecoin’i desteklediğini ve büyük bir Bitcoin hayranı olmadığını açıkladı.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus Perşembe günü bir tweet’te “Amacım bir şeyler inşa etmek, para kazanmak ve eğlenmek” dedi. “Kurumsal kuruluşa alışığım ve ondan gerçekten anlamlı bir kopuş olacağını düşünmüyorum, Bitcoin sadece zengin insanlara güç veriyor.” ifadelerini kullandı. Elon Musk, Twitter’da tam olarak “bu yüzden profesyonel dogeyim” diye yanıtladı.

Elon Musk

 

Ethereum ve Bitcoin’den farklı olarak, Dogecoin biraz tuhaf, neticede şaka olarak başlayan bir token. Ve Musk için çekici olan kısım da bu. Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın bu yılın başlarında para birimine 1,5 milyar dolar yatırım yapmasıyla en büyük kripto alıcılarından biri oldu. Token hakkındaki görüşü üzerine müteakip, Bitcoin’in bu yıl yükselmesine ve sonunda patlamasına neden oldu.

Ayrıca Dogecoin’in fiyatı üzerinde muazzam bir etkiye sahip oldu ve onu daha da kayalık bir rollercoaster’a gönderdi. Bu gidişle Bitcoin değer kaybetmeye ve Dogecoin değerlenmeye başlayabilir. Neticede Elon Musk’ın sektör üzerind ciddi bir etkisi var. Attığı bir tweet ile çoğu kişiyi etkileyebilen Musk Dogecoin’e olan desteğini gösterdikçe kripto para biriminde büyüme yaşanıyor. Tabi neticede yeterince oynak piyasalardan söz ettiğimiz için kimse bir şeyin garantisini veremez diyebiliriz.

Xbox belgeseli yayınlandı: Power On: The Story of Xbox