Elmalı davasındaki çocukların öz babası ilk kez konuştu

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 4:20 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 4:20 pm

Elmalı’da cinsel istismara uğradığı belirtilen iki çocuğun öz babası Gürhan Genç, ilk kez konuştu. İlk ve son kez açıklama yapacağını söyleyen Genç, olayı başta anlayamadığını ve çocuklarına baskı altında rol yaptırıldığını iddia etti.

Antalya Elmalı’da iki çocuğun annesi ve üvey babası tarafından istismara uğradığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Çocukların öz babası Gürhan Genç, Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ programının canlı yayınına bağlandı.

İlk ve son kez açıklama yapacağını söyleyen Genç, olayı başta anlayamadığını ve çocuklarına baskı altında rol yaptırıldığını iddia etti. Mahkeme dosyasında bütün bilgi ve delillerin yer aldığını söyleyen Genç, “Çocuklarımın medyada yer almasını, onlarla ilgili kirli bilgilerin yer almasını istemiyorum. Bu çocukların bir geleceği var. İlerde genç bir birey, anne, baba olacaklar” dedi.

“Bir baba olarak çocuklarınızdaki bu farklılığı ilk ne zaman fark ettiniz?” sorusuna Genç, “Anne ve avukatı tarafından ilk etapta bu konu benden gizlendi. Ben olayın savcılık aşamasında ve ilk raporlar ele alındıktan sonra olaya vakıf oldum. Çocuklarımla güvenli ortamda konuştuktan sonra, ciddi anlamda tehdit altında korkutulmuş, baskı altında benimle rol yaparak yapmacık konuştuklarından dolayı hiçbir şekilde farkına varamadım” diye yanıt verdi.

Baba Genç, “Benim çocuklarım yalan söylemiyorlar. Çocuklarımı biliyorum. Çocuklarıma güveniyorum. Gözlerindeki korkuyu, dehşeti hissettim” ifadelerini kullandı. Genç, çocukların devlet korumasına alınmasına ilişkin de “Devletime güveniyorum” dedi.

BABAANNE: ÇOCUKLAR DÖVÜLÜYORDU

Baba Gürhan Genç’in ardından konuşan babaanne ise çocukların dövüldüğünü söyledi. Çocukların ‘insanın kanını beynine sıçratan’ şeyler anlattığını söyleyen Babaanne, çocukları aldığında kendisine tuhaf davrandıklarını söyleyerek “Bizi döver misin?” diyerek ilginç sorular sorduklarını anlattı. Durumu anneye anlattığında annenin kahkaha atarak “Anne onlar çok yalancı” dediğini iddia eden babaanne, üvey babanın ise çocuklar için ‘onlar şeytan’ ifadesini kullandığını söyledi.

TIKLAYIN – Elmalı Davası’ndaki çocuklar hakkında karar verildi

TIKLAYIN – Elmalı Davası sanığı Akman’ın paylaşımlarına erişim engeli

TIKLAYIN – AKP’den 4. Yargı Paketi’ne ‘Elmalı’ rötuşu

TIKLAYIN – ‘Tacizin, tecavüzün normal olduğu bir düzen görmek istiyorlar’

TIKLAYIN – Elmalı davasında babaanne konuştu: İğrençliklerini anlatacak kelime bulamıyorum