Elmalı davası sanığı annenin Twitter hesabı kapatıldı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 10:47 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 10:48 am

Elmalı davası sanığı anne Merve Akman’ın Twitter hesabı, istismara uğradığı iddia edilen iki çocuğun isimlerinin açıkça yer aldığı raporları paylaşmasının ardından kapatıldı.

Antalya Elmalı’da iki çocuğun annesi ve üvey babası tarafından istismara uğradığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Anne Merve Akman, kendini savunurken Twitter hesabından olayla ilgili raporları paylaşmıştı. Paylaşımda 7 ve 10 yaşındaki çocukların isimleri de açıkça yer almıştı.

Türkiye Barolar Birliği’nin başvurusu üzerine harekete geçen Ankara Nöbetçi 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, Akman’ın sosyal medya hesabına erişim engeli kararı aldı. Skandal paylaşımın ardından alınan kararla hesap kısa süre içinde kapatıldı.

ÇOCUKLARI İFŞA ETMİŞTİ

İki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan anne Merve Akman ve üvey baba Rahmi Akman’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Suçlamaların odağındaki iki zanlı, dün bir çok internet sitesi ve TV kanalında kendilerini savunmuştu. Anne iki çocuğun isminin yer aldığı raporları paylaşarak haklarındaki iddiaları yalanlamaya çalışmıştı.

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASI ALINDI

Öte yandan iki çocuk devlet korumasına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, devlet koruması talebinin mahkeme tarafından kabul edildiği duyuruldu. Açıklamada, “Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız” denildi.

TIKLAYIN – Elmalı Davası’ndaki çocuklar hakkında karar verildi

TIKLAYIN – Elmalı Davası sanığı Akman’ın paylaşımlarına erişim engeli

TIKLAYIN – AKP’den 4. Yargı Paketi’ne ‘Elmalı’ rötuşu

TIKLAYIN – ‘Tacizin, tecavüzün normal olduğu bir düzen görmek istiyorlar’

TIKLAYIN – Elmalı davasında babaanne konuştu: İğrençliklerini anlatacak kelime bulamıyorum