Ellerini kollarını sallayarak kaçtılar! İşte tarih tarih firar edenler

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 9:17 am - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 11:24 am

Haklarındaki arama, hatta kırmızı bülten kararlarına karşın halen suça karışmış pek çok isim yakalanamadı. Türkiye, örgüt üyeliğinden dolandırıcılığa kadar çeşitli suçlarla karışan isimleri yurtdışına çıkarken havalimanındaki pasaport kontrolü sırasında çekilmiş görüntülerinden izliyor.

Bu kişiler hakkında Türkiye’de oldukları dönemde neden işlem yapılmadığı ve yurtdışına çıkış yasağı konulmadığı da merak konusu. Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre, halen firari durumda bulunan o isimlerden bazıları şöyle:

 

GERİ DÖNMEDİLER

 

10 AĞUSTOS 2015 KUMPAS SAVCISI ZEKERİYA ÖZ KAÇTI:

Ergenekon kumpasının savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturması sırasında koordinasyonu sağlayan İstanbul Başsavcıvekiliydi. Öz, hakkında yakalama kararı çıkarılmasından saatler önce Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı üzerinden kaçtı.

Ergenekon kumpasının savcısı Zekeriya Öz’e 145 ülkeye giriş pasaportu

10 AĞUSTOS 2010 SAVCI CELAL KARA, ZEKERİYA ÖZ İLE BİRLİKTE KAÇTI:


17 Aralık olarak bilinen ve AKP’li bazı bakanlara yönelik rüşvet soruşturmasını yürüten eski savcı Celal Kara da Öz ile birlikte yurtdışına gitti. Her ikisi içinde yakalama kararı çıkarılmıştı. Öz ve Kara, bu kararın çıkarılacağını önceden haber alıp, saatler öncesinde yurtdışına çıktı.

 

29 MART 2018 TOSUNCUK KAÇTI:

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın 1 milyar lira ile ortadan kayboldu. Aydın’ın Brezilya ve Uruguay’da görüntüleri ortaya çıktı. Tosuncuk’un havalimanındaki pasaport kontrolü sırasındaki görüntüleri medyaya yansıdı.

Çiftlikbank’ta yeni gözaltı!

5 ARALIK 2020 SEZGİN BARAN KORKMAZ KAÇTI:


SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında kara para aklamadan dava açıldı. Yurtdışı çıkış yasağı getirilen Korkmaz hakkındaki bu kararlar daha sonra kaldırıldı. Korkmaz, İsviçre’de bir otel işi olduğu gerekçesiyle yurtdışına çıktı ve bir daha dönmedi.

Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz’ın özel uçağını kullanmış

20 NİSAN 2021 KRİPTO TOSUNCUK KAÇTI:

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar vurgun yaptı ve kaçtı. Özer’in yurtdışına çıkış görüntülerini de medyadan takip etti.

Thodex’in firarı kurucusu kaçmadan bir hafta önce Bakanlığa çağrıldı iddiası

ADİL ÖKSÜZ: ÖNCE YAKALANDI SONRA SERBEST BIRAKILDI ŞİMDİ ORTADA YOK

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması üzerine Adil Öksüz, 16 Temmuz 2016’da Akıncı Üssü’nden kaçarken jandarma tarafından yakalandı. İfadesinde Kazan’a tarla bakmaya geldiğini söyleyen Öksüz, Kazan’daki Kışla Jandarma Karakolu’na götürüldü. Burada emniyetin sisteminden yapılan sorgulamada Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğu belirlendi. Ancak bu bilgiye karşın, dosyasına bu durum yazılmadı. Ankara Batı Adliyesi’ne çıkarılan Öksüz, 18 Temmuz 2016’da sulh ceza hakimi tarafından serbest bırakıldı. Öksüz’ün serbest kaldığının basında çıkması üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Öksüz, bir daha yakalanamadı.