Elindeki poşetleri göstererek isyan etti: Vatan haini değilim

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:26 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:26 am

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale’nin Delice ilçesi semt pazarında yurttaşların ve esnafın derdini dinledi. Önal’ın “Hiç böyle sıkıntılı bir dönem yaşadın mı” diye sorduğu bir esnaf, “Hiç yaşamadım. Bıçak kemiğe dayandı. En ucuz zeytin 30 lira, bir kilo incir 80-100 lira” yanıtını verdi.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’a hayat pahalılığından dert yanan bir yurttaş, elindeki alışveriş poşetlerini göstererek; “Bu ne, 125 lira. İki torba bile değil bir torba bile etmiyor. Ne yapsın bu halk?” dedi. Önal’ın “Hiç böyle sıkıntılı bir dönem yaşadın mı” diye sorduğu bir esnaf, “Hiç yaşamadım. Bıçak kemiğe dayandı. En ucuz zeytin 30 lira, bir kilo incir 80-100 lira” yanıtını verdi.

Çiftçi Erdoğan’a isyan etti! ‘Bizimle dalga mı geçiyorsunuz’

“NE YAPSIN BU HALK”

Pazar alışverişinden dönen bir yurttaş elindeki poşetleri Önal’a göstererek, “Bu ne, 125 lira. İki torba bile değil bir torba bile etmiyor. Ne yapsın bu halk? Şak şakçılardan bıktık. İnsanlar bir derdini çıkıp anlatamaz mı? Anlatırsan ülkeye hainlik yapıyorsun. Ben vatan haini değilim kardeşim, ben vatan için canımı veririm, vatansız bir insan olmaz. Bu vatan hepimizin” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Önal’ın “Hiç böyle sıkıntılı bir dönem yaşadın mı” diye sorduğu bir esnaf, şöyle konuştu:

“Hiç yaşamadım. Bıçak kemiğe dayandı. Yaş 64, bundan sonra seve seve yapıyorum mesleğimi. En ucuz zeytin 30 lira, bir kilo incir 80-100 lira. Satış yapsak dinç bir şekilde gideriz. Ama maalesef iş olmayınca elin, kolun tutmuyor bu arabaya dokunasın gelmiyor. Bir hafta bir tır malı sevkiyat yapıyorduk, harman, pancar dağıtıyorduk. Şimdi ne harmanı alabiliyoruz ne pancarı. Köye vardığımız zaman ‘harmanı ver de malı bitirelim’ diyorlardı şimdi diyoruz alın harmanda ödeyin, pancarda ödeyin yine alan yok.”