Elinde hava fişek patlayan Omar Elabdellaoui’nin sağlık durumu nasıl?

Yayın tarihi: 1 Ocak 2021 Cuma 1:01 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2021 Cuma 5:10 pm

Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui, elinde havai fişek patlamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Galatasaray İkinci Başkanı Albayrak, görme kaybı yaşabileceği açıklanan futbolcunun sağlık durumuna ilişkin, “Net bir şey meydana çıkması için gözlerinin içi yıkanacak. Kendisi konuşuyor. Doktorlara cevap verebiliyor” dedi. Elabdellaoui’nin sağlık durumu hakkında Prof. Dr. Vedat Kaya, “Görme yetisi var ama ileri ki dönemde nasıl olur, şimdiden bir şey söylemek çok bağlayıcı olur” dedi.

Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui, elinde havai fişek patlamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Futbolcunun sağlık durumuyla ilgili Liv Hospital Ulus Göz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Kaya açıklama yaptı.

Kaya, “Bir gözde daha fazla olmak üzere 2 gözde de yaralanma söz konusuydu. Görme yetisi var ama ileriki dönemde nasıl olur, şimdiden bir şey söylemek çok bağlayıcı olur. Termal kimyasal bir yanık var ona göre tedavi uygulayacağız. Göz temizliği yaptık, materyalleri temizledik. Bu bile 1 gün içinde fark yarattı. Çalışmalarımız devam ediyor. Operasyon yapacağız. Şu anki durumu düne göre oldukça iyi… Şu an medikal tedavisi devam ediyor. Yeniden bir müdahale gerekebilir. Değerlendirme sonucunda planlamayı düşünüyoruz” bilgisini verdi.

ALBAYRAK: GÖZLERİNİN İÇİ YANACAK

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Norveçli futbolcunun tedavi altına alındığı Ulus’taki Liv Hospital’da basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Olayı duyar duymaz hastaneye geldiklerini söyleyen Albayrak, “2020 yılının son dakikalarında talihsiz bir olay yaşadık. Hepimiz çok üzüldük” diye konuştu.

Norveçli sağ bekin bilincinin açık olduğu bilgisini veren Albayrak, şöyle devam etti:

“Omar evindeyken elinde havai fişek patladı. Net bir şey meydana çıkması için gözlerinin içi yıkanacak. Bütün doktor arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor. Gözleri yıkandıktan sonra netice ortaya çıkacak. Kendisi konuşuyor. Doktorlara cevap verebiliyor. Şanssız bir kaza geçirdik. 2020 bütün dünyaya şanssız bir yıl olarak geldiyse, Galatasaray olarak da son dakikada şanssız bir olay yaşadık. Allah beterinden korusun.

Kendisiyle konuştum. Bana ‘Çok teşekkür ediyorum.’ dedi. Evine de ailesine yardımcı olmak için kulüpten arkadaşlar gitti. Kulüp olarak elimizden geleni yapacağız. O bizim canımız, ciğerimiz. Bu akşam içimiz yandı.”

AİLESİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Gazeteci Serhan Türk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Omar Elabdellaoui’nin ailesinin Türkiye’ye geldiğini belirtti. Türk, “Kötü haberi alan Omar’ın ailesi akşam saatlerinde Türkiye ‘ye gelecek” dedi.