Elif Çakır geçmişte ‘faşizan’ dediği CHP’ye sahip çıktı!

Yayın tarihi: 22 Nisan 2020 Çarşamba 12:17 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2020 Çarşamba 12:17 pm

Geçmişte “Bu zihniyet değişmez” dediği CHP’ye dönük sert eleştirileri, Kabataş yalanı ve AKP’ye olan yandaşlığıyla bilinen Elif Çakır, bugünkü köşe yazısında iktidarın yeni tip koronavirüs sürecinde muhalefetle olan mücadelesini sert bir şekilde eleştirdi.

Meşhur Kabataş yalanının en bilinen isimlerinden olan ve AKP’yi uzun yıllar ‘tutkulu’ bir şekilde destekleyen Elif Çakır, bugünkü köşe yazısında koronavirüs sürecindeki faaliyeti üzerinden CHP’ye sahip çıktı ve AKP’nin muhalefet belediyelerini engelleme çabasını eleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve partisinin uzun süredir CHP’yi “FETÖ’cülükle suçladığını” belirten Çakır, yazısında, “Özellikle 2019 yerel seçimlerde Cumhur İttifakının dışında kalan bütün siyasi partilere ve toplumun muhalif kesimine, AK Parti ve MHP tarafından FETÖ’cü, vatan hainliği ve teröre destek verenler gibi ağır suçlamalar yöneltildi” tespitini yaptı.

Çakır, Karar gazetesinde yayımlanan “Ekmek dağıtmazsa CHP zihniyeti, dağıtırsa paralel!” başlıklı yazısında iktidarın siyaset tarzını şu sözlerle eleştirdi:

‘DAĞITTIKLARI EKMEKLE BÖLÜCÜLÜK MÜ YAPMIŞ OLUYORLAR?’

“Halkın oylarıyla seçilen CHP’li belediye başkanları, salgında mağdur olan insanlara yardım eli uzatmakla, devleti karşılarına mı almış oluyorlar, dağıttıkları bir lokma ekmekle bölücülük mü yapmış oluyorlar?

Salgınla ölümüne mücadele edildiği böylesi bir dönemde birlik beraberlik içerisinde olunması gerekmiyor mu? Siyasetin salgın geçinceye kadar rafa kaldırılarak birlik beraberlik içerisinde olunması daha iyi olmaz mı?

Siyaset zaten şov işi değil midir? Önemli olan vatandaşa yardım elinin uzanması değil midir? Yardım eli uzansın da isterse şov olsun, isterse yapılan yardımlar samimi duygularla yapılmamış olsun.”

NEREDEN NEREYE…

Bugün AKP küskünlerinin gazetesi olarak bilenen ve Ahmet Davutoğlu çizgisinde yayın yapan Karar gazetesinde köşe yazıları yazan Elif Çakır, uzun yıllar AKP iktidarının medya dünyasındaki etkin isimlerinden biri olmuştu.

Gezi Direnişi’ni karalamaya dönük ‘Kabataş Yalanı’ kampanyasının örgütleyicilerinden olan Çakır, geçmişte CHP hakkında oldukça sert yazılar kaleme almış, 2013 yılında Star gazetesinde yazdığı bir yazıda partinin “faşizan zihniyete” sahip olduğunu iddia etmişti:

FAŞİZAN ZİHNİYETTİR CHP

“(…) Kim genel başkan olursa olsun bu CHP değişmez. Bilmem anlatabiliyor muyum? CHP’nin o kadar çok günahı var ki geçmişinde. Yük çok ağır! Nasıl kurtulacaksınız o kadar yükten? Günah dolu valizden hangisini atarsanız yük hafifler ve CHP değişir. Tüm valizi atmanız gerekiyor. Valizi attığınızda da ortada CHP kalmaz. (…) CHP değişmez… 1930 yılında Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’a ‘Benim fikrim ve kanaatim şudur ki, memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır. O da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır.’ dedirten faşizan zihniyettir CHP. CHP budur işte…”

CHP değişti mi değişmedi mi bilinmez ama bugünkü yazısından da anlaşıldığı üzere Elif Çakır oldukça değişti. Öte yandan Çakır’ın bu dönüşümü, AKP iktidarının hegemonyasının ve toplumsal meşruiyet kaynaklarının da ne denli gerilediğini göstermesi açısından oldukça önemli.