Elektrikli otomobil bataryalarında radikal değişiklik

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 8:00 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 1:10 pm

Birçok sürücünün şikayetçi olduğu elektrikli otomobil bataryaları, radikal değişikliğe uğrayacak gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Elektrikli otomobil bataryaları, bugüne kadar birçok kez baş belası gibi görüldü. Ağır bataryalar aynı zamanda kısa menzilleri yarattı ve bu durum uzun bir süre normal olarak kabul edildi. Ancak Tesla bu durumu tamamen değiştirmek istiyor. Tesla Batarya Günü ile birlikte çok önemli bir detay ortaya çıktı.

Gelen detaylara göre şirket, bugüne kadar hiç yapılmayanı deneyecekti. Hiçkimse Tesla araçlarının aynı zamanda batarya olabileceğini düşünemedi. Standart piller parazit olarak görüldüğü için yeni batarya teknolojisinin kabullenilmesi çok kısa sürecektir.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre, elektrik ile çalışan otomobiller ağır bir yükü geride bırakacak. Elbette bataryalardan bahsediyoruz. Araçların gövde kısımları, tamamen batarya olarak kullanılacak ve bu sayede hız ile menzil artmış olacak.

Elektrikli otomobil bataryaları

Imperial College London bünyesinde çalışan ve kilit isimlerden olan mühendis Emile Greenhalgh, elektrikli otomobiller için yeni bir teknolojinin yolda olduğunu söyledi. Ona göre bataryalar menzili çok büyük oranda etkiliyor ve performanstan düşük not alınmasına neden oluyor.

Yeni projeye göre arabanın kendisi akü olacak ve böylece ek batarya yükünden kurtulacaklar. Malzemenin iki farklı göreve sahip olması ilk başlarda kulağa biraz tuhaf gelebilir. Ancak bilim insanları ve girişimciler bunu “yükten kurtulmak” olarak algılıyor. Sizce yeni batarya teknolojisi, aranan kan olabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.