Elektrikli araçlar furyasına, otomobillerden sonra uçaklar da dahil oluyor

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 5:57 pm

Arkasına hem teknolojinin gücünü hem de çevreci aktörleri alan elektrikli araçlar, hız kesmeden yol almaya devam ediyor. Yakın bir zamana kadar sadece birer temenniden ibaret olan bu araçların sayısı ve çeşitliliği günden güne artmaya devam ediyor. Bilindiği üzere bu alanda en çok yol kat eden sektör ise elektrikli otomobiller.

 

Her ne kadar ülkemizde teşviklerin yetersiz kalmasından dolayı henüz istenilen seviyelere gelinememiş olsa da, dünya genelinde tamamen elektrikle çalışan araçların sayısında adeta patlama yaşanıyor. Hatta bu öyle bir boyuta ulaştı ki, bu yıl hem Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü hem de Dünya’da Yılın Otomobili ödülünü alan isim elektrikli araçlar oldu.

 

 elektrikli araçlar

İşte rüzgarı böylesine güçlü bir şekilde arkasına alan elektrikli motorlar, şimdi de hedefini deniz uçaklarına çevirmiş gibi görünüyor. Bu gelişmenin yaşandığı yer ise Hawai. Hawaiian Airlines tarafından yapılan açıklamaya göre, tek seferde 100 yolcu taşıma kapasitesine ve şu an ki batarya teknolojisine göre 290 km menzile sahip tamamen elektrik enerjisi ile çalışan bir deniz uçağı projesine başlanıldı.

 

Monarch adı verilen bu uçakların 2028 yılından itibaren filoya dahil olacağı belirtilirken, şirketten yapılan açıklamada hızla gelişen batarya teknolojileri sayesinde 2028 yılına gelindiğinde bu uçaklarla tek seferde 800km’den fazla yol alabilmenin mümkün olacağı belirtildi.

Öyle zannediyoruz ki sıra yavaş yavaş normal uçaklara da geliyor gibi. Peki sizin bu konudaki fikirleriniz neler?

Google ve Samsung güçlerini birleştirdi