Elektrikli araçlar benzinli araçlarla yarışıyor

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2019 Cuma 9:14 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma 9:29 am

Bundan çok kısa bir süre öncesine kadar hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmeyen elektrikli araçlar, Tesla gibi şirketlerin piyasada önemli bir yer edinmesiyle birlikte en az benzinliler kadar tanınır oldu.

Tesla Model 3, Porsche Taycan ve Nissan Leaf gibi elektrikli araçlar, gelecek yılları domine edebilecek bir güce sahip. Özellikle Tesla şirketinin yaptığı elektrikli araçlar en favoriler içerisinde yer alıyor. Geleceğe dair tahminleriyle bilinen Ray Wills, son derece önemli açıklamalar yaptı.

Ray Wills bir röportajında; elektrikli araçların 2023 yılında en az dizel araçlar kadar sektörü domine edeceğini söyledi. Onun bu söylemi muhtemelen dizel araç konusunda büyük yatırımları olan şirketleri fena kızdıracak.

Ayrıca ünlü analist Wills, birçok benzin istasyonunun zamanının geçeceğini, elektrikli araçların 2026 yılına kadar en az dizel araçlar kadar tanınır olacağını ifade etti. Tesla şirketinin şu anda bile sahip olduğu rekorlar, bunu doğrular nitelikte. Tesla Model 3, 2019 yılında dizel araçların satışını geçmişti.

Malware (Zararlı yazılım) nedir?

BMW, Mercedes ve Porsche gibi markalar, en yakın rakip olarak Tesla şirketini görüyor. Sizce elektrikli araçlar gerçekten de ilerleyen yılların yıldızı olabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.