Elektrik zammı protestosu yayılıyor

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 4:59 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 3:50 pm

Yurttaşlar kademeli tarifeye gelen elektrik zamlarına karşı sokaklara çıktı. İzmir, Bodrum, Rize ve Adıyaman’da protestolar gerçekleştirdi.

Elektrikte kademeli tarifeye geçilmesinin ardından gelen yüklü faturalar nedeniyle birçok ilde protesto gösterisi gerçekleştirildi. Dört ilde yurttaşlar “Elektrik zammı geri alınsın” talebiyle sokaktaydı.

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı, genellikle dar gelirli yurttaşların oturduğu Alpaslan mahallesinde elektrik zamları protesto edildi. Bir grup yurttaş, sabah saatlerinde, yüksek gelen elektrik faturalarına tepki göstermek amacıyla sokağa indi. Tencere-tava ve ıslık çalıp yürüyen yurttaşlar, “Elektrik zammı geri alınsın” sloganı attı. Bazı yurttaşlar ise balkonlardan protestoculara destek verdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, protestoya ilişkin görüntüleri, sosyal medya hesabından “Türkiye yönetilemiyor, fatura vatandaşa çıkıyor” notuyla paylaştı.

ERDOĞAN’IN MEMLEKETİNDE PROTESTO

Bir protesto haberi de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinden geldi.  CHP İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz meydanında yapılan eylemde elektrik ve doğal gaz zamları protesto edildi. Vatandaşlar yapılan zamların geri alınmasını istedi. Eylemde konulan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, elektriğe yüzde 125, doğalgaza yüzde 25 zam yapıldığına dikkat çekti. Elektrik faturalarında kurnazlık yapıldığını ileri süren Deniz, “Bir kurnazlık yaptılar, zamları 1 ocaktan itibaren başlattılar , bir kurnazlık yaptılar artık faturaları 35′ er günlük okumaya başladılar. Sarayın günlük elektrik faturası 60 Bin TL Aylık 1 milyon 800 bin, yıllık 20 Milyon lira, yani 20 trilyon. Saray 1150 odasının elektriklerini 24 saat kullanacak, bunun bedelini bizler ödeyeceğiz” dedi.

BODRUM’DA PROTESTO

Zamların protesto edildiği bir başka merkez de Muğla’nın Bodrum ilçesi oldu. Bodrum Aydem önünde bir araya gelen yurttaşlar zamları protesto etti. Yurttaşlar, “Zamlar geri alınsın” dedi.

ADIYAMAN’DA PROTESTOYA MÜDAHALE VE GÖZALTI

Adıyaman’da da protesto vardı. Kent merkezindeki marketinin önüne, elektrik dağıtım şirketini protesto eden bir pankart asan Erdal Serbaş isimli yurttaş, dağıtım şirketine elektrik faturası çok yüksek geldiği için tepki gösterdi. Elektrik zammını protesto etmek için “AKEDAŞ hırsızdır, zulme sessiz kalan da hırsızdır” pankartı açan ve elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ’a tepki gösteren Erdal Serbaş gözaltına alınırken pankarta da el konuldu.

Elektrik zamlarını protesto eden esnaf gözaltına alındı