Elektrik kesintisi devam eden Isparta’da yurttaşlar evlerini terk ediyor!

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 1:22 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 1:34 pm

Geçtiğimiz ay başında 120 saatlik elektrik kesintisi yaşanan Isparta’da yeniden etkisini gösteren kar yağışı elektrik kesintisine sebep oldu. Ispartalı yurttaşlar kombilerinin bozulduğunu, elektriğin olduğu arkadaşlarına gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kar yağışının etkisiyle beraber elektriklerin kesildiği Isparta’yı ziyaret etti. Akın’a dert yanan Ispartalı yurttaş, “Nedir bu çektiğimiz bu zamanda. Biz bunu hak etmiyoruz ki. En yaşanabilir illerden birisi Isparta ili. Ama gelin görün ki en yaşanmaz illerden biri haline geldi” dedi. Isparta’da şubat ayı başında 120 saati aşan elektrik ve doğal gaz kesintileri yaşanmıştı.

YURTTAŞLAR EVLERİNDEN ARKADAŞLARINA GİDİYOR!

Akın’ın yolda karşılaştığı iki üniversite öğrencisi, geceyi öğrenci yurdunda geçirmenin zor olduğunu söyledi. Öğrenci, “7-8 saattir elektrik yok. Geçen sefer de 3 Şubat’ta gitti 4 gün gelmedi. Arkadaşımızda kaldık. Şimdi yine arkadaşımıza gideceğiz. 12.30’dan beri yok yaklaşık 7 buçuk saat oldu. Bizde yok da arkadaşların kombisi bozulmuş. Ukrayna’da bile var elektrik” diye konuştu.

Isparta’da afete ayrılan bütçe ile terasa ayrılan bütçe arasındaki fark hayrete düşürdü

“BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ”

CHP’li Akın’ın ziyaret ettiği ve evinde mum ışığında oturan yurttaş da tepkisini şöyle dile getirdi:

“Biz bunu hak etmiyoruz. Kimse bunun suçlusu yapsın. Ben vergimi veriyorum elektriğimi kesiyorsunuz borcum yok. Göller Bölgesi’nde yaşıyoruz kara ihtiyacımız var gel gör ki kar yağar diye korkuyoruz. Mum satışları da kara borsa oldu. Mum da bulamıyoruz. Tanesini 20 liradan satıyorlar. Eşim rahatsız, ben rahatsızım şeker hastalığından. Şeker hastalığı gözlerime vurdu. Zaten gözlerim görmüyor, şimdi karanlıkta mücadele ediyoruz böyle. Geceleri ay ışığında kalıyoruz. Bu çağda, bu zamanda bütün sokak karanlık. Şarjlarımız yok. İletişim kuramıyoruz. Televizyon yok. Doğalgaz yok. Soba kurduk, sobayla ısınmaya çalışıyoruz iki ihtiyar.”

Kar geldi Isparta’da elektrik kabusu geri döndü