Elektrik faturası 10 bin TL gelen avukat Danıştay’a dava açacak!

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 10:47 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 10:47 am

Evde olmamasına rağmen faturası 10 bin TL gelen Avukat Remzi Kazmaz, Danıştay’a dava açacağını duyurdu. Kazmaz, “Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır soygunuyla karşı karşıyayız” dedi.

Faturalara gelen kademeli zamlar esnafın da yurttaşların da belini büktü. Ocak ayı itibariyle yüzde 50 ila yüzde 125 dolayında gelen zamlar sonrasında yurttaşlar iki katı faturayla karşı karşıya kaldı.

Birçok ilde faturalara gelen zamlar protesto edilirken, Muğla’nın Bodrum ilçesinde çevreci Avukat Remzi Kazmaz, 15 gün evde olmamasına rağmen gelen 10 bin TL’lik elektrik faturasını mahkemeye taşıyacağını duyurdu. Ofisine de 6 bin TL fatura geldiğini aktaran Kazmaz, “Bu faturalar muhalif isimlere daha mı fazla kesiliyor? Bunun kriteri nedir?” diye sordu.

DANIŞTAY’A DAVA AÇACAK

“Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır soygunuyla karşı karşıyayız” diyen Av. Kazmaz, zamların geri alınması için Danıştay’a dava açacağını ifade ederek mağdur tüm vatandaşları da dava açmaya davet etti.

YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Enerjinin sermaye olarak aktarılmaması gerektiğine dikkat çeken Kazmaz, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tek başıma hakkımı arıyorum. bu olay bir zam değil bir soygun dur bir talandır. Bugün (8 Şubat) Bodrum Aydem önünde Saat 12.00 de hep birlikte hakkımızı arayalım” diyerek vatandaşları faturaları protesto etmeye çağırdı.

Avukat Remzi Kazmaz’ın paylaştığı faturalar şu şekilde:

 

Elektrik faturalarında yeni düzenlemeye gidiliyor