Elektrik direğinden kopan kablolar havai fişek gibi patladı!

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:19 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:19 pm

Avcılar’da hurda deposunun bulunduğu alandaki direkteki kablo koparak sac karavanın üzerine düşünce havai fişeği andıran patlamalar meydana geldi.

Cihangir Mahallesi Ergen Sokak’ta bulunan hurda deposunun içerisinden geçen elektrik direğindeki kablo dün saat 21.00 sıralarında kısa devre yaptı. Direkteki peş peşe patlamaları gören TIR parkının bekçisi Cengiz Ermiş, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi.

İtfaiye ekibi birbirinden şiddetli patlamaların olduğu elektrik direklerindeki kablolardan birisinin hurdaların toplandığı alanı çeviren sac karavan ile direğin arasına düştüğünü ve burada kısa devre yaptığını belirledi. Direğe gelen hattın kesilmesi için BEDAŞ’a bilgi verildi. Elektrik akımı kesilemediği için görevliler kablolara su sıkarak müdahale edemezken, tedbir amacıyla köpük tüpleri ile beklemeye başladı. Bu arada gelen polisler de zaman zaman başta TIR olmak üzere geçen araçların sürücülerini biraz uzaktan geçmeleri konusunda uyardı. Görevliler gelerek hattı kestikten sonra itfaiye kısmen delinen sac ve çevresinde soğutma çalışması yaptı.