Electronic Arts (EA); Apple, Amazon ya da Disney gibi bir şirkete satılabilir

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 9:12 pm

Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan ve bugüne kadar pek çok popüler oyunu oyun severler ile buluşturan Electronic Arts, alıcı arıyor. Şirketi satın almak için adı geçen şirketlerin başında ise Amerikalı teknoloji devi Apple geliyor.

Puck tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple yetkilileri, EA’i satın almak için bir süredir EA yöneticileri ile görüşme halinde. Ancak EA’i satın almak için EA yönetimi ile görüşen tek şirket Apple değil. Aynı şekilde Amazon ve Disney yetkililerinin de EA yönetimi ile görüştüğü söyleniyor.

Electronic Arts

 

Bildiğiniz gibi oyun dünyasında son dönemde iki büyük satın alma gerçekleşti. İlk olarak Microsoft, 68 milyar dolar vererek Activision Blizzard’ı satın aldı. Ardından da Sony, 3.6 milyar karşılığında Bungie’yi bünyesine kattı. Üst üste gelen bu iki anlaşma Electronic Arts’ın da şirketi satmayı ya da büyük bir ortakla birleşmeyi düşünmesine zemin hazırladı. Çünkü oyun dünyasında rekabet edecek seviyede kalmaları için güçlü bir partner bulmaları şirkete fayda sağlayabilir.

EA yönetiminin önceliğinin şirketi satmaktan ziyade büyük bir şirketle birleşmek olduğu söyleniyor. Bu senaryoda şirket hisselerinin çoğunluğu Apple ya da Amazon gibi büyük bir şirkete satılacak ama EA’in sahipleri hisselerinin belli bölümünü korumaya devam edecek ve şirket yönetimi de şu anki CEO olan Andrew Wilson da kalacak. Ancak Apple ve Amazon gibi şirketlerin bu fikre sıcak bakıp bakmadığı şimdilik bilinmiyor.

Xiaomi ve Leica işbirliği duyuruldu