Electronic Arts 1 yeni bir rekora imza attı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2020 Çarşamba 9:39 am - Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 9:42 am

Video oyun devi Electronic Arts 1 milyar dolarlık oyun için mikro satış ile 2019’un son çeyreğinde yeni bir rekora imza attık.

Electronic Arts 1 yeni bir rekora imza attı. Video oyun pazarının hızla büyümesiyle hem oyun satışlarından büyük gelir elde ederken hem de satılan oyunların içinden yapılan mikro alışverişlerden bir çeyrek yılda 1 milyar dolar kazandı.

Şirketin 2019 içinde tüm mikro satışlardan elde ettiği gelir ise 2.84 milyar doları buldu. EA’nın, mikro satışlardan elde ettiği gelirin boyutunu anlamak için, son çeyrekteki toplam gelirinin 1.6 milyar dolar olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu gelirin 1 milyar dolarının mikro satışlardan gelmesi şirket için çok önemli bir durum. Bu büyük gelir kaynağı, hem EA hem de diğer oyun şirketleri için, mikro satışlara odaklanmak için yeni bir bahane olacak.

EA’nın son çeyrekte Star Wars oyunlarından elde ettiği kazanç da göz doldurdu. Star Wars Jedi: Fallen Order 8 milyon satış rakamına ulaşırken Star Wars: Battlefront II de büyük satış başarısı yakaladı.

Electronic Arts, Star Wars oyunları dışında Apex Legends’in de yeni sezonlarında büyük başarı yakaladığını duyurdu. Şirketin yeni sezonda bu oyunu yeni bir platforma daha çıkararak oyuncu tabanını genişletmesi bekleniyor.

En çok akıllı telefon satan markalar açıklandı! Apple düşüşte!

Ayrıca, Electronic Arts, yeni yılda yeni bir Battlefield oyunu çıkarmayı ve PlayStation 5 ile Xbox Series X üzerinde yayınlamayı planlıyor.

Oyun dünyasında 2019 boyunca ulaşılan milyarlarca dolarlık gelirlerin, 2020 yılında katlanarak büyümesi bekleniyor.