Elazığ depremini pedofilinin yasaklanmasına bağlayan ‘profesöre’ öğrencilerden ders protestosu!

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 11:50 am - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 4:13 pm

Doğal afetleri pedofilinin yasaklanmasına bağlayan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Bedri Gencer, bugün sosyoloji derslerini vermeye başladı. Bedri Gencer öğrenciler tarafından derste protesto edildi.

24 Ocak’ta meydana gelen ve 41 yurttaşın yaşamını yitirdiği Elazığ depreminin ardından, yaşanan doğal afetleri ‘çocuk evliliklerinin yasaklanmasına’ bağlayan bir mesaj paylaşan Bedri Gencer, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Gencer hakkında soruşturma başlatılmış ancak daha soruşturma sonuçlanmadan geçtiğimiz hafta yarıyıl tatilinin bitmesiyle yeniden ders başı yapmıştı.

YTÜ’lü öğrenciler ise bu duruma tepki göstererek Gencer’i derste protesto etti. Gencer’in pedofiliyi meşrulaştıran sözlerine tepki gösteren öğrenciler dersi topluca terk etti.

DERSİ BIRAKMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİLER

Daha sonra ekle-sil haftası kapsamında dilekçe veren öğrenciler, “Okulumuzun Sosyoloji dersi Grup 2 hocası Bedri Gencer’in hâlihazırda hakkında açılmış bir soruşturma bulunurken; pedofili yaklaşımı, ahlâk dışı uygunsuz söylemleri dolayısıyla üniversitemizde herhangi bir ders vermesine karşıyım ve bu dersi bırakmak istiyorum” diyerek dersi bırakmak istediklerini beyan etti.