El Salvador’a kan kusturan 2 bin çete üyesi yakalandı! Mega hapishaneye nakledildiler

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 3:57 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 3:57 pm

Güney Amerika’nın en yüksek insan öldürme oranına sahip ülkesi El Salvador’da uzun yıllardan beri ülke dehşet saçan çete üyelerine operasyon düzenlendi. Çete üyeleri, mega hapishaneye nakledildi.

El Salvador, uzun yıllardan beri ülkeye ve bölgedeki ülkelere yayılan acımasız bir çetelerin elinde. Kanlı infazları ile bilinen çete üyeleri uzun süredir işledikleri suçlara rağmen tutuklanamıyordu. Kripto para ile ilgili yaptığı çıkışlar ile bilinen ve ailesinin kökeni Osmanlı’ya dayanan Nayib Bukele, çetelere karşı dev bir operasyon başlattı. Ülkede yapılan şafak operasyonu ile 2 bin çete üyesi aynı anda yakalandı.  

Amerika kıtasının en büyük hapishanesi inşa ettiren Bukele, “Burası onların yeni evi olacak ve burada topluma daha fazla zarar veremeyecekler” dedi. 40 bin kişilik dev hapishaneye çete üyelerinin nakledilmesi ülkenin resmi sosyal hesaplarından paylaşıldı. Videolarda ve fotoğraflarda mahkumların üzerlerinde sadece beyaz şortlar ile yalın ayak hapishaneye girdiği görüldü.

Geçen yıl OHAL kararı alan Bukele suçla savaşmaya başlamıştı. Son aylarda 64 binden fazla mahkumun yakalandığı belirtildi.

Bukele suçla mücadelenin devam edeceğini duyurdu.

 

Türkiye’ye gelen Bukele: Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar