El Cezire, Sedat Peker haberini düzeltti

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 4:15 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 5:29 pm

El Cezire, suç örgütü Lideri Sedat Peker’in gözaltına alındığını ve Türkiye’ye iade edileceğini iddia etti. El Cezire, daha sonra bu haberini düzeltti.

EL CEZİRE’DEN SEDAT PEKER, BAE TARAFINDAN TUTUKLANDI İDDİASI

El Cezire, bugün suç örgütü Lideri Sedat Peker ile ilgili dikkat çeken bir haber ortaya attı. Haberde Sedat Peker’e ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“İki ülke arasındaki ilişkilerin ısındığına dair başka işaretler de var. Suriye’deki “terör” gruplarını finanse etmek suçlamasıyla 2018’den beri BAE’de tutuklu bulunan Türk işadamı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakılarak Türkiye’ye döndü. Dubai’den yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal iddialar içeren hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker’in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye iade edilebileceği bildirildi.”

EL CEZİRE’DEN DÜZELTME

Söz konusu haberin Türkiye’de büyük etki yaratmasının ardından önce El Cezire muhabirleri ardından da El Cezire de düzeltme metni yayımladı. Söz konusu haber metninde düzeltme şu şekilde yer aldı:

“Bu makalenin önceki bir versiyonunda hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Al Jazeera bu raporları doğrulayamadığı için bu cümle makaleden çıkarıldı.”

Sedat Peker’in son durumunu gazeteci Acarer açıkladı