Ekrem İmamoğlu’ndan ‘medyayı tehdit etti’ haberlerine ‘ders’ gibi cevap

Yayın tarihi: 11 Nisan 2019 Perşembe 3:27 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2019 Perşembe 3:37 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Anadolu Ajansı’na yüklenirken kendisine yönelik “medyayı tehdit etti” haberlerine de yanıt verdi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

İnsanları rencide edecek bir süreç yaşatıyorlar Büyükçekmece’de. Büyük bir yanlış içerisine düştüklerini görüyorum. Cumhurbaşkanı ve Yıldırım’ı yanılttıklarını görüyorum. Koltuklarının bekasının derdine düşmüş insanların bu şekilde davranmaya hakkı yoktur. Dünyaya rezil oluyoruz.

‘O AKŞAM YARATILAN YÜZYILIN EN BÜYÜK MEDYA REZALETİ…’

O akşam yaratılan yüzyılın en büyük medya rezaletidir Anadolu Ajansı’nın yaptığı. AA devletin bir kurumu, bu ulusa hizmet eden bir kurumun bugün gelinen noktada süreci manipüle etmeye çalışması, bizim elimizdeki verilerle vatandaşı bilgilendiriyor olmamız onları kitlemiştir ve bu kumpası önlemiştir. 12 saate yakın veri verememiştir Anadolu Ajansı.

Siz sandıklardaki veriyi AKP’den alıp süreci yönetmeye çalışıyorsanız, bu manipülasyonun parçası olarak “kazandık” deyip hemşehrilerimi aldatıyorsanız, işte bu yüzyıllıktır basın rezaletidir.

Bunu engelledik fırsat tanımadık, 16 milyon insanın hakkını koruduğumuzu düşünüyorum. Sayın cumhurbaşkanını aldattıkları için bu şahıslarında kendi kurum içlerinde hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum.

‘TEHDİT’ SÖZLERİNE YANIT

Benim ruhumda tehdit, öfke, kin olmaz. Hiç olmadı. Allah ruhunda kin ve nefret olan insanlardan bu toplumu korusun. Çok itibarlı ailelersiniz dedim. İtibarınızı zedelemeyin dedim. Bu bir hatırlatmadır, saygı duyduğum için yanlış yapmamalarını dilediğimi ifade ettim. Basının neyi gösterip göstermediğini siz ölçüyorsunuz zaten. Anlayan anlamıştır diye düşünüyorum.