Ekrem İmamoğu’ndan İlham Veren Adımlar Buluşması’nda eşi Dilek İmamoğlu’na teşekkür

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 1:41 pm - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 1:58 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İlham Veren Adımlar Buluşması’nda konuştu. İmamoğlu ‘Cumhuriyet’ vurgusu yaptığı konuşmasının sonunda projenin öncülerinden eşi Dilek İmamoğlu’na teşekkür etti.

İstanbul Vakfı’nın ‘Büyüt Hayallerini’ projesi kapsamında düzenlenen İlham Veren Adımlar Buluşması’nda eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Bu sürecin içinde olan kız öğrencilerimize hep şunu söylüyorum; sizler bu yolculuğun sahibi olursanız muhtemelen bu bayrağı siz teslim alacaksınız. O hayaller büyümeye devam edecek.

-‘Büyüt Hayallerini’ projesi İstanbul Vakfı çatısı altında değerli eşim Dilek Hanım’ın öncülüğünde 2021 yılında hayata geçti. Geçtiğimiz üç yılda da çok yol katetti, çok önemli projelere imza atıldı. O kadar büyüdü ki gurur duymamak mümkün değil. Dayanışma esasına dayanan proje birçok kişiden destek gördü ve bir sosyal dayanışma hareketine döndü. Binlerce genç kızın okuma, çağdaş eğitime kavuşma hayaline katkıda bulunmak için mutluluklarını, en güzel duyguları bize yaşattı. Bu projeyi diğer benzeri projelerden ayıran en önemli şey sadece bir burs programı olmaması. İçi dopdolu. Yaşamın içine insanları sokan ve onları orada olağanüstü deneyimlerle buluşturan bir sahaya dönüşüyor olması.

-Projenin ilk meyvesi olan ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının satışından elde edilen gelir ve bağışçıların destekleriyle 2023-24 öğretim yılında 3 bin üniversiteli kız öğrencilerini eğitim bursu desteği sağlanmış oldu.

“CUMHURİYET CEHALETLE MÜCADELEDİR”

-Biz hep şuna inandık ve bu kavramın bu ülkenin kurtuluşu, büyümesi, gelişmesi, kalkınması noktasında çok önemli. O da ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesillerle geleceğiz karşılamak. Cumhuriyet ve gençlik ayrılmaz bir bütündür. Cumhuriyet eğitim seferberliğidir, Cumhuriyet aydınlanmadır, Cumhuriyet cehaletle mücadeledir, savaştır. Cumhuriyet çocuklarımızın dünyadaki çağdaşlarıyla rekabet edebilecek hatta birçok konuda öncü adımlar atabilecek şekilde bilgiyle donatılmasıdır. Cumhuriyet kadın ve erkek eşitliğidir. Cumhuriyetin bizlere kazandırdığı belki de en önemli değer eşitliktir ve hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşitlik duygusunu asla ve asla aklında çıkarmamalıdır. Cumhuriyetin bizlere kazandırdığı bu değerle beraber hayatımız elbette ki çok daha güçlü, karakterli, medeni bir sürece evrilir. Cumhuriyetin değerini bilmek, kazanımlarına sahip çıkmak demek herkes için eşit eğitim hakkına sahip çıkmak demektir. Büyüt Hayalleri projesine öncülük eden değerli arkadaşlarımız, özellikle süreci taşıyan, ona öncülük eden ve motivasyonunu hep yükseğe koyan sevgili eşim Dilek’e çok ve içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Ekrem İmamoğlu’ndan Burcu Köksal’a: Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti

 

Kaynak: TELE1