Ekrem İmamoğlu’nun imzaladığı defter kaldırıldı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2019 Cuma 3:54 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2019 Cuma 3:54 pm

Erdoğan, Anıtkabir tartışmasına değindi ve “Şu andaki yaptığın işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Bunun önce usul erkan öğrenmesi lazım. Buna yanlış klavuzluk yaptılar. Kalkıp mazbatasını almadığı yerde imzaladı. Ne oldu Milli Savunma Bakanlığı oradan defteri çekti aldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan itirazların devam ettiğini belirtti ve resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyareti tartışmalarına değindi. Ekrem İmamoğlu’nun imzaladığı defter

BELEDİYE MECLİS AÇIKLAMASI

İstanbul’da sayımlar devam ediyor. 39 ilçe belediyesi var. 39 ilçe belediyesinin 25 tanesini Cumhur İttifakı aldı. Burada bir defa ders var. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelelim. YSK’nın verdiği kararı bilmiyorum ama şu haliyle bile belediye meclisinin çoğunluğu Cumhur İttifakı’na aittir. Ankara’da durum daha da farklı. 107 tane bize ait var. 39 tane de karşı tarafta var. Fark orada daha da açılmış halde. Sen şimdi çalışmanı yapacaksın. Bir defa alınacak birçok karar bunların onayı meclisten geçecek. Komisyonlar kurulacak. Ben başkanım istediğim gibi kurabilirim diyebilecek misin? Bazı kariyer sahipleri çıkıyorlar ahkam kesiyorlar. Önce işi bilin. Burada da bir gerçek var. Her şeyden önce bir belediye başkanının sırtını yaslayacağı bir meclisi yoksa komisyonları istediği gibi oluşturamaz, bütçeleri istediği gibi yapamaz. Dürüst doğru gidiyorsan orada da sana eyvallah der. İstanbul için de bu böyle Ankara için de bu böyle.

Bizim tek beklentimiz şudur: Telaşa gerek yok. Ben Cumhurbaşkanıyım. Aynı zamanda Ak Parti’nin de Genel Başkanıyım. Yeni yönetim sisteminde bu iki görevimi ben yürütmek durumundayım.

Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na ‘bütçe’ tehdidi

“MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ORADAN DEFTERİ ÇEKTİ ALDI”

Büyün bunları yönetirken bir şeye özellikle dikkat edeceğim. Mesela bir anıtkabir olayı yaşandı di mi? İstanbul’dan beyefendi çıkıp giyiro. Sen mazbatanı almadığın halde, Anıtkabir’in protokol işleri nedir haberin yok. Sen git Misak-ı Milli kulesinde, defteri geçti öyle bir şey yazma hakkın da yok. Şu andaki yaptığın işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Bunun önce usul erkan öğrenmesi lazım. Buna yanlış klavuzluk yaptılar. Kalkıp mazbatasını almadığı yerde imzaladı. Ne oldu Milli Savunma Bakanlığı oradan defteri çekti aldı.”

Ekrem İmamoğlu’nun imzaladığı defter