Ekrem İmamoğlu’ndan teğmenleri hedef alan Erdoğan’a tepki

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 8:08 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 8:08 pm

Haber: tele1.com.tr

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, teğmenleri “İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Temizlenecekler” sözleriyle hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndaki yemin töreninin ardından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve yemin eden teğmenleri “Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir. Üniversitemizle ve kara kuvvetlerimizle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atacağız. Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız” sözleriyle hedef aldı.

“TEĞMENLERİMİZİN ATATÜRK’E BAĞLILIĞI SİYASET ÜSTÜDÜR”

Erdoğan’ın bu sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da yanıt geldi. İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür.

Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu.

Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin. Sevgili gençler ve ailelerine sesleniyorum; dün “katil” dediğine bugün “kardeşim” diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız. Yaşasın Cumhuriyet.

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.

Erdoğan teğmenlere çıkıştı: O kılıçları kime çekiyorsunuz, temizlenecekler

Özgür Özel’den teğmenleri hedef alan Erdoğan’a yanıt: Bunu millet unutmaz

Kaynak: TELE1