Ekrem İmamoğlu’ndan fayton açıklaması

Yayın tarihi: 20 Aralık 2019 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2019 Cuma 3:51 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’daki atların itlaf edilmesi ve faytonlarla ilgili konuştu. Sürecin takipçisi olduklarını söyleyen İmamoğlu bahar aylarında fayton konusunu çözeceklerini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14’ncü ilçe belediyesi ziyaretini Silivri’ye yaptı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan yaklaşık 2,5 saat sunum alan İmamoğlu, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu kolları sıvadı! Su sorununu Ankara’da çözecek

Atlara yapılan eziyetlerin takipçisi olduklarını söyleyen İmamoğlu, İBB önündeki hayvan hakları savunucularının çadırlı eylemine de değindi.

İmamoğlu, hayvanseverlerin faytonların kaldırılmasına yönelik talebine yönelik şöyle konuştu:

”Orada bir protokol var. Orada bir süreç işliyor. Yazın ortasında ‘Şunu şöyle yaptık, bunu böyle yaptık’ diyemezdik. Ama analizler yaptık, çalıştaylar yaptık, işin sonuna geldik. Biz, oradaki fayton konusunu çözüyoruz. Görecekler, çok çağdaş, çok farklı bir yüzü olacak Adalar’ın önümüzdeki bahar itibariyle. Çözüyoruz. Ama iş bitince bunu açıklayacağız. Oradaki süreçte farklı sıkıntılar var. Onları da aşıyoruz. Akşam da kendileriyle sohbet edeceğim İBB’de.