Ekrem İmamoğlu’ndan ‘dezenfektan ihalesi’ savunması

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 1:04 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 1:09 pm

İçişleri Bakanlığı, İBB’nin, pandeminin başlangıç döneminde yaptığı 15 bin litrelik dezenfektan alımı ihalesinde ‘usulsüzlük’ yapıldığı iddiasıyla, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, ön inceleme başlattı. İmamoğlu ‘usulsüzlük’ iddiasına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet’in türbesinin dışında elini arkaya bağlayarak yürümesi, görevden alınan belediye başkanlarıyla görüşmesinin ön inceleme konusu yapılmasının ardından, yeni bir inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın yeni inceleme konusu dezenfektan oldu.

İmamoğlu, ön inceleme soruşturmasını yürüten müfettişlere yolladığı savunma dilekçesinde, belediye başkanı olarak “Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”, “Kamu İhale Kanunu” ve ‘Belediye Kanunu”nun ilgili maddeleri uyarınca, “harcama ve ihale yetkilisi’ sıfatlarının bulunmadığını belirtti. İmamoğlu, dilekçesinde, Danıştay 1’nci Dairesi’nin benzer bir konuda, bir belediye başkanı hakkında verilen soruşturma izni kararına karşı yapılan itirazı kabul ettiğini de hatırlattı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; belediye başkanlarının mali yönetim sisteminde, “harcama ve ihale yetkilisi” sıfatını taşımadığını belirten İmamoğlu, müfettişlere sunduğu savunma dilekçesinde, “Harcama ve ihale yetkililerinin tanımı, görev yetki ve sorumlulukları, genel hüküm olarak ‘5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’ ile ‘4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda, özel hüküm olarak da ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’nda düzenlenmiştir” beyanında bulundu.

Ruhsat Pekcan’a teşekkür ettiler, İmamoğlu’na dezenfektan soruşturması açtılar