Ekrem İmamoğlu’ndan ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 24 Mart 2024 Pazar 10:04 am - Güncelleme: 24 Mart 2024 Pazar 10:04 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dahaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin soruya, “4 yıl sonraki bir olay için bugünden yorum yapmak bana anlamlı gelmez” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimali konuşulan, hatta İYİ Parti lideri Meral Akşener’in adaylığında direttiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağına yönelik soruya yanıt verdi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in röportajının konuya ilişkin bölümü şöyle:

2023 Mayıs seçimi geçti. Olası adaylar arasında adınız vardı. Seçim kaybını, vatandaştaki hayal kırıklığını yani tüm yaşananları gördükten sonra “Keşke aday olsaydım” dediniz mi?

Biz geçmişi konuşarak değil, geleceği planlayarak zamanımızı kullanırız.

Aday olsaydınız kazanır mıydınız?

Ben mütevazı bir insanım. Kendimle ilgili nasıl böyle bir şey diyebilirim. Bir de anlamı yok yani. Yaşanmamış bir şeyin sonucunu ben nasıl bileyim.

Bir dahaki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday mısınız?

Benim İstanbul’a dair öyle güçlü öyle büyük hayallerim var ki onları gerçekleştirme rüyasından başka rüya görmüyorum. Planlama önemlidir ama planı yapan sadece insanlar değildir. Hayatın da kendi planları vardır. 4 yıl sonraki bir olay için bugünden yorum yapmak bana anlamlı gelmez.

İmamoğlu: Bu yola çıkarken ‘Bu şehrin çocukları eşit olacak’ demiştim

Kaynak: TELE1