Ekrem İmamoğlu’ndan AKP’ye HDP’li seçmen tepkisi

Yayın tarihi: 23 Mart 2019 Cumartesi 3:21 pm - Güncelleme: 23 Mart 2019 Cumartesi 3:22 pm

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın da kendisi gibi HDP’lilerden oy istediğine dikkat çekerek, “Ya tamam da bir, bu zamana kadar aklın neredeydi? İki, o zaman kabineniz niye böyle konuşuyor? Ayıp değil mi?” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, dün Küçükçekmece’de bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda Sinoplu yurttaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi de katıldı. Ekrem İmamoğlu HDP Ekrem İmamoğlu HDP

İmamoğlu konuşmasında Cumhur İttifakı sözcülerinin kutuplaştırıcı siyasetine tepki göstererek, “Bu şehre huzur gelecek. İnsanlar birbirini sevecek. Siyasi görüşlerinden dolayı birbirlerine kötü bakmayacak. Birisinin izlediği kanalda biri çıkıyor örneğin, Ekrem İmamoğlu’na ‘terörist’ diyor. Üzülüyoruz. Bunlar bitecek. Böyle şeyler denilir mi? ‘Seçimleri kazanmak uğruna her yol mübah’ denilir mi? Onlar gönülleri kıra kıra seçimleri kazanmak istesinler, ben gönülleri kazana kazana seçimleri kazanacağım.” dedi.

Yandaş yazardan flaş iddia: Erdoğan yeni parti kurabilir

HDP’Lİ SEÇMEN TEPKİSİ

Her partilinin oyunu istediğini ifade eden İmamoğlu, “Ben her partinin oyunu istiyorum. ‘Her partinin oyunu istiyorum’ demek ayıp mı? CHP ve İYİ Parti ittifak yaptı. Bu iki partinin ittifakının adayıyım. Ama bu ittifakın dışında kalan her partinin oyunu da istiyorum. MHP’nin oyunu istiyorum, Saadetlinin oyunu istiyorum, HDP’linin oyunu istiyorum. Büyük Birlik Partilinin oyunu istiyorum. Bu kadar doğal bir şey olabilir mi?

Devletin bir yöneticisi çıkıyor bizi suçluyor, bugün de adayı çıkmış diyor ki, “Ben de istiyorum.” Ya tamam da bir, bu zamana kadar aklın neredeydi? İki, o zaman kabineniz niye böyle konuşuyor? Ayıp değil mi? Bu çok ayıp, çok üzücü. Devletin en büyük şehrini, İstanbul’u yönetmeye aday olan insanların bu şekilde manipülasyonlar üzerinden siyaset yapmaması gerekir. Ben hiç yapmadım. Yine yapmayacağım. Göreceksiniz yine kazanacağım. Aramızda kalsın Ak Partililer de bana oy verecek. Çünkü onlar da usandı.” diye konuştu.

OYUNUZA SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

İmamoğlu, oy kullanacak yurttaşlara sandıklara sahip çıkma çağrısında da bulunarak, “1 gün görev alın, 5 yıl boyunca sizin bu şehriniz için çılgınlar gibi gece gündüz çalışmaya söz veriyoruz.” dedi.

“BÜYÜK MİTİNG 1 NİSAN’DA”

Kendisine “İstanbul’da büyük miting yapacak mısınız?” diye sorduklarını belirten, “Ben 1 Nisan’da 16 milyon İstanbulluyla miting yapacağım. İstanbul’un yeni dönemi şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.