Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a açılan soruşturmaya CHP’den sert tepki

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 5:22 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 5:23 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı gerçekleştirdi. Öztrak, CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatılmasına sert tepki gösterdi.

Faik Öztrak yaptığı açıklamada “Saray’da hiç mi aklı başında insan kalmadı? Bu işi hala seçimde milletten yediği tokatı unutamayan mızıkçı kafalar yönetiyor. Yardım yapanı engellemek bundan siyasi rant devşirmeye kalkmak nasıl bir zihniyetin işidir? Bu artık zurnanın zırt dediği yerdir. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim belediyelerimiz hemşehrilerine destek olmaya devam edeceklerdir” dedi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldı!

Öztrak’ın konuşmasından satır başları;

Ortak düşmanı yenmek için bilim insanları amansız bir mücadele veriyor. Salgını önlemek için gereken izolasyon önlemleri ekonomiyi durduruyor. Devletler bütçelerinden görülmemiş düzeyde harcamalar yapıyorlar, para basıyorlar. Düşman çok çetin. Gercekgundem.com’da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Ülkeyi yönetenler ve yurttaşlar mücadelede en ufak bir gevşeme göstermemeliyiz. Hükümeti yönetenlerin tedbirleri zamanında alma sorumluluğu var.

Ekrem İmamoğlu’ndan soruşturma açıklaması: Pazartesi günü müfettişe teslim edeceğizEkrem İmamoğlu’ndan soruşturma açıklaması: Pazartesi günü müfettişe teslim edeceğiz

Düşman ortaktır, mücadele de ortak olmalıdır. CHP olarak salgınla mücadelede yapıcı tavrımızı sürdürüyoruz. Bilimin ışığında atılan her adımı destekliyoruz. Tedbirler öneriyoruz, önereceğiz. Kavga etmeden yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz. En büyük risk, yönetimin krizi hafife almasıdır.

BERAT ALBAYRAK’A İSTİFA ÇAĞRISI

Bakan yüzde 5 büyüyeceğiz diyor, hedefe saygı duyuyoruz ama bir şartla sene sonunda ekonomi daralırsa bunu söyleyen kişinin koltuğunu boşaltması gerekiyor. Tek adam parti rejimini inşa etmekle o kadar meşgullerdi ki uyarılarımıza kulak tıkadılar. Merkez Bankası’ndaki kötü gün paralarını bile yiyip bitirdiler.

EKONOMİ

Dertler o kadar çok ki. Genel Başkanımıza yurdun dört köşesinden mektuplar yağıyor. Çaresizlik hissi en kötü duygudur. Toplumun psikolojisindeki bozulmanın telafisi olmaz. Sosyal devlet bu günler için vardır. Sosyal devlet kimsesizlerin kimsesidir. Devlet bugün vatandaşlarının yanında olmayacaksa ne zaman olacak?

Devletin tüm imkan ve araçları bugün millet için kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak? 100 yılda bir görülen bir salgınla karşı karşıyayız. Millet açlıktan bulanırken açığa değil, açlığa bakacaksınız.

“BUNUN ADI TİCARETTİR SAYIN BAKAN”

Millete faizle verdiği borcu destek gibi satmaya kalkıyor. Destek karşılıksız olur sayın Bakan. Faizle verilen kredinin adı ticarettir. Millet faizle verdikleri bu borca bile ulaşamıyor. 10 bin için başvurulanların çoğu reddediliyor, kabul edilenlere de 3 bin lira veriliyor. Yani ağızlarına bal çalınıyor. İnsanlar işinden oldu. İşten çıkarmayı yasaklayan yasayla rızasız ücretsiz izni getirdiler. Çalışanı asgari ücretin yarısına mahkum ettiler. İşçinin lehine olan kısa çalışma ödeneğini uygulanamaz hale getirdiler. Esnafın, firmaların devlete olan borçlarını faizle ertelediler. Yarın ödeme vakti geldiğinde bu şirketler, bu insanlar bu borcun altından nasıl kalkacaklar hiç düşünmüyorlar. İnsanları bankaların insafına terk ediyorlar.

SARAY’A ÇAĞRI

Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın, yoksulu, maaş alamayan işçiyi vergisini kredisini yeniden yapılandırarak yaşatmanız mümkün değildir. Milleti daha fazla borca batırmayın. Diğer ülkelerin yaptığını yapın, kesenin ağzını kurbağanın gözü patlamadan açın. Lokantada, berberde, kahvede çalışanların maaşlarını karşılayın. Maaşların büyük kısmını karşılıksız nakit desteği vererek karşılayın. Bunun 3 aylık maliyeti kabaca 10 milyar TL eder. Bunun kaynağı bütçede var. Sadece bugün köprü geçiş garantileri için yandaşlara söz verilen para 8 milyar TL’dir.

5 kuruş para vermeden yapıldığı söylenen Osmangazi ve YSS köprüsü için nisan ayında 2 milyar TL ödenmesi gerekiyordu. Geçen hafta sordum bu ödeme yapıldı mı yapılmadı? Cevap yok, yoksa topladığınız yardımlar bunlara mı gitti?

Krizi kendileri için fırsata çevirmekle meşguller. Gece yarısı mecliste yandaş şirket kurtaracak düzenlemeler getirdiler.

İnfaz yasasında yapılan son değişiklikler millet can derdindeyken krizi fırsat bildikerini gösteriyor.

FOX TV TEPKİSİ

FOX TV Ana Haber’e 3 gün yayın yasağı getirilmesi sarayın farklı düşüncelerden ne kadar nefret ettiğini bunları nasıl duymak istemediğini açık seçik ortaya koyuyor. Saray birilerinin kral çıplak demesinden çok rahatsız. Saray kontrol edemediği yerel basının susmasını istiyor.

SORUŞTURMA TEPKİSİ

Salgın sürecinde hemşehrilerine yardım için canla başla çalışan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarımız hakkında soruşturma başlatılmış. Saray’da hiç mi aklı başında insan kalmadı? Bu işi hala seçimde milletten yediği tokatı unutamayan mızıkçı kafalar yönetiyor. Yardım yapanı engellemek, bundan siyasi rant devşirmeye kalkmak nasıl bir zihniyetin işidir? Bu artık zurnanın zırt dediği yerdir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bizim belediyelerimiz milletimizin bu sıkıntılı günlerinde tüm imkanlarıyla hemşehrilerine destek olmaya devam edeceklerdir.

SORU
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sahra Hastanesi…

Bu konuyla ilgili eleştiri yapanlar Sahra Hastanesi nedir bilmiyorlar. Kriz halinde kullanılabilecek bir alan hızla hastaneye dönüştürülmek üzere büyükşehir belediyemiz tarafından hazırlanmış. CHP’li belediyelerin sahra hastanesi hazırlıklarına kafayı takacaklarına milletimizin yanında olsunlar.