Ekrem İmamoğlu, tüzük gereği isminin geçtiği dinci vakfın üyeliğinden ayrılıyor

Yayın tarihi: 11 Aralık 2019 Çarşamba 11:25 am - Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba 11:25 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İlim Yayma Vakfı’nın ‘kurucular listesi’nde yer alması hakkında, Ekrem İmamoğlu’nun kurucu üyeliğinden çıkacağını söyledi.

Ongun, soL Haber Portalı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Erdoğan da, İmamoğlu da dinci vakfın kurucuları arasında! Peki gerçek ne?

“Vakfın duyurusunda da yer aldığı üzere, 1973 yılında söz konusu vakfın kuruluşunda İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve Müftüsü’nün yer alması dolayısıyla bu makama gelenler daha sonraki dönemlerde de doğal olarak vakfın kurucu üyesi sayılmış. Belediye başkanının kim olduğundan bağımsız olarak bu uygulamayı devam ettirmişler, bu konudan hiçbir şekilde haberimiz yoktu.

Ongun, basına yansıyan bilgilendirme belgesinin “kendilerine ulaşmadan servis edildiğini” belirtirken, Ekrem İmamoğlu’nun söz konusu “kurucu üyelikten çıkacağını” dile getirdi.

Tülün, vakıf kuruluş senedi gereği görevde olan İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve İstanbul Müftüsü’nün görevleri süresince vakfın doğal üyeleri sayıldığını söylemişti.

Kurucular listesinde isimleri yer alan İBB Başkanının görev süresi bittiğinde de listeden çıkarıldıklarını ifade eden Tülün, şunları ifade etmişti:

Buradaki üyelik şahsa değil, makama verilen bir üyelik. İmamoğlu’nun üyeliği de bu şekilde. Daha önceki belediye başkanları da aynen görevleri süresince kurucular listesinde gösteriliyordu. Görev süreleri bitince listeden çıkarıldılar.

Tülin, İmamoğlu’nun kurucuları arasında göründüğü İlim Yayma Vakfı’nın herhangi bir toplantısına da katılmadığını belirtmişti.”