Ekrem İmamoğlu teker teker anlattı! İşte İstanbul projeleri

Yayın tarihi: 11 Haziran 2019 Salı 2:52 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı 2:54 pm

Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının yaşam kalitesini yükseltecek projelerini bir bir açıkladı. Onlardan biri de Geçim Destek Paketi oldu.

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, işsiz vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için belediye olarak atacakları adımları duyurdu.

İmamoğlu, Sofra Destek Paketi, Geçim Destek Paketi, Eğitim Destek Paketi , Evlilik Destek Paketi ve İşsizlik Paketi’nin ayrıntılarını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu ‘sandık başkanları’ iddiasını doğruladı

İmamoğlu Geçim Destek Paketi’nin ayrıntılarını şöyle duyurdu;

Geçim Destek Paketiyle, İstanbul’da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2020 liraya kadar aylık maddi destek sağlayacağız.

Hiç geliri olmayan, asgari ücretle geçinmeye mahkum edilen veya İstanbul koşullarında geçinemeyen yoksul her aile bu destekten faydalanacak.

Gelir Desteği ile, eve giren para ve evin ihtiyacına göre 1 asgari ücrete kadar ailelere destek olacağız.

Kayırmacılık yok! Adaletsizlik yok! Yardımlar arttırılarak, tanıdığı olana değil ihtiyacı olana verilecek.

Kimse görmeden; veren el, alan eli bilmeden bu yardımları yapacağız. Yılda 6 bin ile 13 bin arasında ailelere nakit destek sağlayacağız.

Ve Aile Geçim Desteğini, geçim yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara ödeyeceğiz.

Biliyorum artık İstanbul’da tedavi olmak, sağlık hizmetlerine erişmek giderek zor ve pahalı hale geldi.

SAĞLIK KONUSUNDA ÖNCELİKLİ ADIMLAR
İBB yönetimine geldiğimizde sağlık konusunda öncelikle imkânı olmayan ailelere destek olarak fırsat eşitliği sağlanacak.

Sağlık tesisi açısından eksiklik bulunan ilçelerde Aile Sağlığı Merkezlerinin yer bulma sorunu İBB ve İlçe Belediyeleri koordinasyonuyla hızla çözümlenecek.

Evde Bakım Hizmetleri ve Gezici Toplum Sağlığı Hizmetlerini arttırarak, özellikle dar gelirlileri gözetecek biçimde kentin tümüne yaygınlaştıracağız.

İBB Aile Danışma ve Eğitim Merkezleri ile Psikolojik Danışma Merkezi sayısı 2 katına çıkarılacak.

Sağlık alanında yapılacak yatırımlar kapsamında:

40 adet Semt Doğumhanesi
20 adet Kadın Sağlığı Tarama Merkezi
10 adet Çocuk Sağlığı Merkezi
3 adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
5 adet İşçi Sağlığı ve Mesleki Hastalıklar Merkezi açılacak.

Bakıma muhtaç engellilerimizin ve ailelerinin hayat kalitelerini yükseltebilmek için İstanbul’un farklı semtlerine, tam kapasiteli 10 adet Gündüz Bakım Evi inşa edeceğiz.

Onların her türlü özel ihtiyaçlarını karşılayacak, rahabilitasyon ve sağlık hizmeti vereceğiz.

Down sendromlu, otizmli, öğrenme güçlüğü çeken bireylere ve onların ailelerine özel, Yaşam Becerileri Öğrenme Köyü kuracağız.

Kanser tedavisi gören veya tedavisini tamamlamış çocukların eğitim hayatından kopmaması, onlara sağlıklı bir ortam sunulması ve ailelerinin desteklenmesi amacıyla Lösemili Çocuklar Okulu projemizi hayata geçireceğiz.