Ekrem İmamoğlu: Sahada seçimi kaybedenler masa başında kazanma baskısı yapıyor

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 9:42 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 10:18 pm

Haber: Ceren Ural

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’daki gibi Beykoz’da da oyların yeniden sayılma kararı alınmasına çalışılmasına, “Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli” diyerek tepki gösterdi.

Üçüncü kez seçim kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanlığı’nda ikinci dönemine hak kazanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ilçelerinde yapılan seçim sonuçlarına itirazlar hakkında açıklama yaptı.

AKP’nin kazandığı ilçelere yönelik yeniden sayım taleplerinin reddedildiğini, CHP’nin kazandığı ilçelerde itiraz edildiği zaman ise yeniden sayım yapıldığını belirten Ekrem İmamoğlu, “Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı” dedi.

YSK’YA ÇAĞRI YAPTI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.”

İKİNCİ PAYLAŞIM

İkinci kez paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da yeniden sayım kararı alınarak sahada kaybedilen seçimin masada kazanılmaya çalışıldığını söyledi.

İmamoğlu, “Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin kazandığı ilçelerdeki yeniden sayım taleplerinin reddedilip CHP’nin kazandığı ilçelerdeki taleplerin olumlu karşılanmasına, “Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ