Ekrem İmamoğlu Polonya’ya gidiyor

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 1:33 am - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 1:33 am

İBB, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonunun ardından Polonya ve Romanya’ya sığınan 7 milyon Ukraynalı için 12 TIR  insani yardım gönderdi. TIR’lar 20 Nisan’da Polonya’nın başkenti Varşova’ya ulaşacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TIR’ları karşılamak için Varşova’ya gidecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AFAD ve Kızılay’ın koordinasyonunda Ukraynalılara ulaştırılmak üzere gönderdiği 12 TIR insani yardım malzemesi dün Zeytinburnu’ndan yola çıktı. TIR’lardan 6’sı İBB’nin iş birliği protokolü imzaladığı Polonya’nın başkenti Varşova’ya, diğer 6’sı da İstanbul’un Ukrayna’daki kardeş şehri Odessa’ya en yakın noktada bulunan Romanya’nın Köstence şehrine gidecek.

Erol Mütercimler: Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olursa sistemi değiştirtmez

6 MİLYON LİRA TUTARINDA İNSANİ YARDIM MALZEMESİ

İnsani yardım malzemesi taşıyan TIR’ları yolcu eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, “Polonya 2,5 milyon mülteci ile en fazla mülteciyi misafir eden ülke konumunda. Biz de İBB olarak göreve geldiğimiz günden itibaren uluslararası ilişkiler alanında da aktif bir rol üstlenmeye çalışıyoruz. Polonya ve Romanya’ya sığınan Ukraynalılar için 12 insani yardım TIR’ı hazırladık. Yaklaşık 6 milyon lira tutarındaki yardımlar, gıda malzemesi, konserve, hijyen malzemesi, çamaşır suyu, tuvalet kağıdı, battaniye gibi birçok malzemeyi içeriyor. 6 TIR’ı Varşova için 6 TIR’ı da Odessa’ya göndermek üzere hazır etmiş bulunuyoruz. Umut ediyorum ki savaş kısa süre içerisinde sona erer ve bu yardımlar da mültecilerin sorunlarını kısmen de olsa azaltabilir, yerini bulur” dedi.

İMAMOĞLU VARŞOVA’DA KARŞILAYACAK

İBB’den verilen bilgiye göre, Ekrem İmamoğlu da 20 Nisan’da, Varşova’ya giderek İstanbul’dan yola çıkan yardım TIR’larını karşılayacak. İmamoğlu, burada dünya barışına yönelik mesajlar verecek.

 

İBB Meclisi’nden ulaşımda ‘öğrenci’ kararı: İmamoğlu ‘Veto edeceğim’ dedi