Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 12:36 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 2:41 pm

Haber: Ceren Ural

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu Beylikdüzü’nde kullandı. İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu, oğulları Mehmet Selim İmamoğlu ve Semih İmamoğlu eşlik etti. İBB Başkanı oy kullanmaya geldiği okulda yoğun ilgiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğulları Mehmet Selim İmamoğlu ile Semih İmamoğlu oylarını Beylikdüzü’nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullandı.

Oy kullanacağı sınıfa alkışlarla giren ve alkışlarla çıkan İmamoğlu oy kullandığı okulun önünde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun açıklamasından önce vatandaşlar “Her şey çok güzel olacak” sloganı attı. İmamoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Bugün Türkiye’mizin her yerinde yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız. Dilerim ve isterim ki bugün Ramazan ayının o bütün güzel duygularının yaşandığı ve hem oy kullanma esnasında hem sonrasına hiçbir sorunun, sıkıntının olmadığı, sandık iradesinin kimsenin hakkına sıkıntı gelmeden, sonuç neyse, vatandaşımız kime oy kullandıysa onun en doğru şekliyle sonucun ilanıyla göreve başlamasının, ülkemiz demokrasisi açısından çok önemlidir. Bu duygularla bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz.

Bugün ailemle oyumuzu kullandık. Oy demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın sandığa atıldığı an itibarıyla da korunması da şarttır. Elbette bunun korunması ve muhafaza edilmesi ile ilgili kurumlar bellidir ama Türkiye’mizde ne yazık ki bazı konulardaki eksiklikler giderilmediği için sandığın muhafa edilmesi vatandaşlarımızla birlikte yürütülmekte. Umarım çağdaş bir seviyeye ulaşır, ülkemizde oy kullanma biçiminin, oy tasnif ve sayım biçiminin ve sonuca dönüşmesinin hiçbir sorun yaşanmayacağı şekilde var olmasını da ilerleyen seçimlerde ve yıllarda hep birlikte yaşarız.

“BENİM İÇİN DUYGUSAL BİR GÜN”

Bugün benim için biraz duygusal bir gün. Çünkü 5 yıllık emeğin helalleşme anı vatandaşımızın oyuyla en güzel yorumlanabilir. Umarım halkımız, vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bu helalleşme duygusunu bana yaşatır. Ben kendi adıma elimden gelenin en iyisini yapmayı, bütün çalışma arkadaşlarımı, bütün siyasi yol arkadaşlarımla birlikte en yüksek seviyede yatırımcı, dayanışmacı, icraatçi süreci İstanbul’umuza eşitlik ilkesi doğrultusunda, hiçbir ilçeyi birbirinden ayırmadan, siyasi unsurları önüne koymadan, partizanlığı önüne koymadan; insanların eşit hizmet alma hakkı üzerinden hareket ettiğimi ifade etmek isterim.

Birinin kalbini kırmışsam, birini üzmüşsem af dilerim. Hakkını helal etsin. Bu memleketin bu güzel şehrinin başta çocukları olmak üzere; gençleri, kadınları, anneleri en iyi şekilde yaşasınlar diye elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz. Umarım 16 milyon insanımızla karşılıklı bu seçimde çıkan sandık sonucuyla helalleşiriz.

MURAT KURUM OYUNU KAĞITHANE’DE KULLANDI

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise oyunu Kağıthane’deki İmece İlkokulu’nda kullandı.

Okul çıkışında açıklamalarda bulunan Murat Kurum, “Öncelikle tüm İstanbul’u hemşerilerimize seçim süreci boyunca beni kardeşleri, evlatları gibi ağırladıkları için ayrı ayrı teşekkür ederim. 3 ay sonunda oyumuzu kullandık. Şengül hanım ile birlikte, oğlum Mehmet de ilk oyunu kullanmış oldu. Oyumuzun İstanbul’umuza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah büyük bir demokrasi şöleni yaşayacağız. Bugün İstanbul’da, İstanbul’un geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz. Hem deprem riskinin ortadan kaldırılması, hem trafik çilesini bitirilmesi, hem de İstanbul’da yaşayan her bir vatandaşımızın huzur ve güvenle yaşayabileceği adımı inşallah sandıkta birlikte atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1