Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul etti

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 6:45 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 6:45 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir araya gelmişti İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’ndan gelen “Kurultayda divan başkanı ol” teklifini kabul ettiği öğrenildi.

CHP’nin kritik kurultayına günler kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve değişim tartışmalarının kilit ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara’da Çankaya Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olmasını teklif ettiği ve İmamoğlu’nun da bu teklifi kabul ettiği öğrenildi.

İMAMOĞLU DEĞİŞİM ÇIKIŞI YAPMIŞTI

Kılıçdaroğlu’na yakın isimler “değişim” çıkışıyla gündeme gelerek bir taraf belli eden İmamoğlu’na bu makamın önerilmesiyle ilgili “Genel başkan CHP’lilerin hiçbirini ayırmaz. Görev verilen herkesin görevini en iyi şekilde yapacağını da bilir. Daha önce büyükşehir belediye başkanları divan başkanlığı yapmıştı. En büyük şehrimizin başkanının da divan başkanı olarak düşünülmesi doğaldır” yorumunu yapıyor.

GENEL MERKEZ KAYBEDİYOR ALGISI

Ancak parti kulislerinde genel merkez kanadının Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na bu önerisinden rahatsız olduğunu bilgisi konuşuluyor. Bu önerinin genel merkez adına “Kaybediyoruz” algısı oluşturduğu için kötü göründüğünü söyleyenler bulunuyor.

Dikkat çeken görüşme! Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi