Ekrem İmamoğlu karar almıştı! İBB’de kritik deprem ataması

Yayın tarihi: 18 Ekim 2019 Cuma 4:53 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2019 Cuma 4:53 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, 21 yıldır yürüttüğü görevden alındı. Mahmut Baş’ın yerine Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğünde görev yapan Kemal Duran’ın atandığı bildirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından konuyla ilgili çalışmalara başlamıştı. İmamoğlu, “Afet Odaklı Dönüşüm” programına göre deprem senaryoları doğrultusunda, öncelikle kırılgan yapı stoku nedeniyle müdahale bekleyen ilçelerden başlanıp ilçeler arasında etaplama yapılacağını söylemişti.

MAHMUT BAŞ KİMDİR

Mahmut Baş, 1966 yılında Rize’de doğdu. Baş, 1989’da İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olurken, 1992’de ise Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Bir süre özel sektörde çalışan Baş, 1994’te İBB’ye geçti. 1998 yılında İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nü kuran Mahmut Baş, kurucu müdür olarak bu görevi 21 yıl sürdürdü.

KEMAL DURAN KİMDİR

Kemal Duran, 1971 yılında Samsun’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitiren Duran, 1995’te Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Duran, 1997’de Enerji Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nde işe başladı. Kemal Duran; Kurtsuyu, Mut, Artvin- Çoruh HES projelerinde, Bakü- Ceyhan petrol boru hatları mühendislik jeofiziği- depremsellik etütleri, 1999 Gölcük depremi sonrası Başbakanlık adına Sakarya Yeni Yerleşim Yerleri Seçimi gibi projelerde çalıştı. Kemal Duran, 2001’de İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’ne mühendis olarak atandı.