Ekrem İmamoğlu: Benimle uğraşmayı bırakın atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını çözün

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 3:09 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 3:57 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane’de yurttaşlara seslendi. İmamoğlu, atam bekleyen öğretmenlere değinerek, “Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasiler mitinglerini artırdı. İstanbul Kağıthane’de yurttaşlara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir emeklinin ‘5 çocuğuma muhtaç kaldım’ feryadını anlatarak, “Bundan daha acı feryat olmaz. Bunu duymayan akıl o akıl. Ama İstanbul’da nasıl katkı sunarım diyen akıl da halkçı Ekrem İmamoğlu ve ekibi aklı” dedi.

A Haber Ekrem İmamoğlu’nun dedesinin mezarında çekim yapmış!

İmamoğlu’nun açıklamalarından açıklamalar şöyle:

“Kıymetli öğretmenlerimiz atama konusunda çok sıkıntılı ve öfkeli. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün.

İsrafçılar gitti, icratciler geldi. Rantçılar gitti halkçılar geldi. Hem de Cumhuriyet’in Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden halkçılar geldi. Enerjimizin kaynağını merak edenlere şöyle söyleyin, Ekrem İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşıda pazarda, enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşurken, dertleşirken…

Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz. Ama onlar bunu anlayamaz. Çünkü onlar çarşıya, pazara gidebilirlermi ? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Çalışsalar emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? İşsizlik bu kadar yüksek olur mu?”

“MESELE İNSANI HİSSETME MESELESİ”

“Bunlarda devlet görgüsü de yok. Bu dediklerimi biz yaparız. Çünkü biz halkı düşünürüz. Oradaki eczane, pazar ne olacak biz düşünürüz. Onlar bunu dert etmez. Onlar bir yerden talimat geldi ya kaça kaça giderler. Ama onları halk olarak dize getirdiler. Şimdi Oy için gelmek istiyorlar. Bunlar Seçimden sonra onu unuturlar. Kağıthane’de seçimi kazanın o hastane koşa koşa gelecek. Onların dediğini yapmazsanız değerli olursunuz. Uzlaşı içinde olan biziz. Emekli bize diyor ki ‘Yanıyorum. Bu yaşa geldim 5 evladıma 5 daire yaptım. Emekli oldum bu devletim beni 5 evladına muhtaç yaptı’ diyor. Bundan daha acı feryat olmaz. Bunu duymayan akıl o akıl. Ama İstanbul’da nasıl katkı sunarım diyen akıl da halkçı Ekrem İmamoğlu ve ekibi aklı. 9 bin lira kira desteği vereceğiz. Bir evi var dönüştürmesi lazım yüzde 65’ini biz karşılayacağız. Mesele insanını hissetme meselesi. Çocuklarımıza kreş açtık. Süt dağıtıyoruz. Kent Lokantası açıyoruz. Sosyal yardımları 6 kat artıyoruz. Siyaset yapmıyoruz halkımıza hizmet ediyoruz. Onlar için siyaset amaç parti amaç partilerinin liderini kutsallaştıran anlayış… Bizim kutsalımız bizim insanımız. Kim olduğuna bakmayız. Yaratandan ötürü seviyoruz.”

“BİZİ SEYREDERKEN BİLE YORULACAKLAR”

İhmalleri ihanetleri tarihe gömmeye hazır mıyız? Kanal İstanbul’u tarihe gömmeye hazır mıyız? Kâğıthane’yi kazanmaya hazır mıyız? Meclisi kazanmaya hazır mıyız? Biz de size hizmet etmeye hazırız. Bunlar bizi seyrederken bile yorulacaklar.

 

 

Kaynak: TELE1