Ekrem İmamoğlu: İddia ediyorum, Türkiye’de beni geçecek belediye başkanı yok

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 12:47 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 2:13 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizim yarışımızın tek adı var; milletimize hizmet yarışı. Bu konuda da ben şahsen iddia ediyorum, beni geçecek bir belediye başkanı Türkiye’de yok” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yuvamız İstanbul Kreşleri Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

11 ilçede 11 kreşin daha açıldığını ve bu projeyi çok önemsediklerini vurgulayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Çocuklarımızın geleceğini düşünmek bir yönetici için çok kutsal bir şey. Bugün özel bir açılış yapıyoruz. Beş yıldır özellikle bu çocuklarımıza mahcup olmamak için gece gündüz çok çalışıyoruz. Hiçbir siyasi çıkar gözetmeden, bereketli bir bütçe ile muazzam işler yapıyoruz.

Biz böylesi bir hizmeti hiç gündeminde olmayan bir siyasal süreçte tüm Türkiye’nin hatta bir kısım adayların da gündemine dahil etmekten mutlu oluyoruz. Çocukların eşitlenmesi bizim en önemli görevlerimizden biridir. Çünkü bu prensip Cumhuriyet’in prensibidir. Biz Cumhuriyet’in dediğini yapıyoruz. Cumhuriyet, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya bildiği rejimin adıdır. Bizden önce 25 yıl boyunca İstanbul’a tek bir kreş bile açmayan yönetim vardı. Onca yıl kreş dahi açmayan bu yönetim sıfırdan başlayacakmış gibi kreş vaatlerinde bulunuyor. Buna ben seviniyorum. Bunun bir mega proje olduğunu anlayabilmişler.”

“HİZMETTE YARIŞIRKEN KİMSEYİ RAKİP GÖRMÜYORUM”

“Çocukların eşitlenmesi, Cumhuriyet’in prensiplerinden. Biz Cumhuriyet’in söylediğini yapıyoruz” diyen İmamoğlu, “İstanbul çocuklarının kreşe ihtiyacı var. Bunu elbette İBB çözemez. Başka kurumlar da destek olmalı. Çocuğunuza, hayatınıza, gençlere değer veren yönetim anlayışını tercih edin. Bu kadar önemli bir projenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmişler. Hizmetle yarışırken, kimseyi rakip görmüyorum. Hizmette koşalım, milletimiz lehine yarışalım. Bizim yarışımız adalet ve özgürlük yarışıdır” diye konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi:

“‘Süt dağıtacağız’ dedik, ‘Göremiyoruz ‘dediler. Çünkü biz göstererek dağıtmadık. Burs vereceğiz dedik, ‘Veremezsiniz’ dediler. Sadece bu sene 100 bin gence burs verdik. 650 bin annenin cebinde kart var. Bu hizmetleri verirken bir kişiye partisini sorduk mu?
Dediler ki, ‘Sen anne kart verecekmişsin, kreş yapacakmışsın, sür dağıtacakmışsın. Kimin parasını kime veriyorsun?’ Ben de o kadar temiz bir cevap verdim ki; ‘Milletin parasını millete veriyorum’ dedim.”

“BENİ GEÇECEK BELEDİYE BAŞKANI YOK”

Hizmetlerini anlatan İmamoğlu, “Bizim yarışımız başkalarınınki gibi siyaset yarışı değil, bizim yarışımızın tek adı var; milletimize hizmet yarışı. Bu konuda da ben şahsen iddia ediyorum, beni geçecek bir belediye başkanı Türkiye’de yok. Başkası da desin ‘Ben daha fazla koşacağım’ başımın üzerinde yeri var. Yarışın en güzeli hizmet yarışı. Hizmette yarışırken kimseyi rakip görmezsin ama siyasette yarışırken herkesi kötü görürsün. Ben hizmette yarışan bir karakter olduğum için kimseyi rakip görmüyorum. Yani rakipsizim demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın rakiğp görmüyorum. Hizmette yarışalım, hizmette koşalım, güzel konuşalım, milletimizin lehine uzlaşalım” dedi.

Ekrem İmamoğlu,

Yuvamız İstanbul Kreşleri Toplu Açılış Töreni’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu iddialı sözler kullandı.

İmamoğlu’ndan TUSİAD ziyareti sonrası önemli açıklama

Kaynak: TELE1