Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 5:40 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 5:51 pm

Kahramanmaraş’ta Milli Beka Harekatı İl Başkanı Avukat Sami Şen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için yayınladığı kitapta Alevileri de inanç grupları arasında gösteren temsili resim için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

23 Nisan’ın 100. Yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bastırılan “Cumhuriyet ve Demokrasi” broşüründe, “Din ve Vicdan Özgürlüğü” bölümünde Haham, Rahip, İmam ve Alevi Dede’sinin yan yana durduğu bir görsele yer verildi.

Yandaşlar, İBB broşürünü çarpıtarak linç kampanyası başlattı

Görselin altında şu ifadeler kullanıldı: “Demokrasi, vatandaşların din ve vicdan özgürlüklerinin de güvencesidir. Herkes dininin ya da inancının gereklerini yerine getirme, dini inanç ve kanaatlerini açıklama, ibadet etme ve öğretme özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlük, din değiştirme ya da herhangi bir dine bağlı olmama özgürlüğünü de içerir”

Ancak sosyal medyada orijinal görsel üzerinde oynama yapılarak, din adamlarının üzerlerine ait oldukları din isimleri yazıldı. Alevi Dedesi görseli üzerine de “Alevilik” ifadesi eklendi. Üzerinde oynama yapılarak sosyal medyada “İBB kitapçığında Alevilik ayrı bir din gibi gösteriyor” tartışması başlatıldı.

Cumhuriyet Anıtı’na yapılan boyalı saldırı sonrası İBB harekete geçti

Hükümete yakın çevreler ile yandaş medya taraftarlarının Alevileri yok sayan inkarcı yaklaşımı alevi örgütleri ve alevi toplumunun tepkisine neden oldu. Yandaşların başlattığı saldırıya Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Kahramanmaraşlı avukat Sami Şen, dağıtılan broşür nedeniyle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

,

İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Sami Şen şöyle konuştu:

“Burada amaç daha yaşama yeni adım atmış çocuklarımızın gerek açıktan gerekse görsel mesajlarla bilinçaltına inanç ayrılığı oluşturmak, İslamiyet’i aşağılamak, Aleviliği İslamiyet’ten ayrı bir din olarak göstermek üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, dini, İslami değerleri aşağılamaktır. Dağıtılan broşürde özellikle ve kasten İslamiyet’in en temel değeri olan Allah lafzının Arapça olarak Yahudi’nin taburesinin altına giydirilerek İslamiyet ve Müslümanlar aşağılanmıştır. Buradaki asıl amaç ‘Sizin inandığınız en kutsal değeriniz bizim altımızdadır’ mesajı vermektir. Bu yönlü olarak en kutsal değerimizin olan dini değerimizin aşağılanması, böyle bir cesaretin ortaya konulması kabul edilemez. Bunu yapan Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumlular hakkında bugün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu nedenle Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumluları şiddetle kınıyoruz”

Şen, öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın söylemlerine ilişkin İzmir ve Ankara Barosunun suç duyurusunda bulunmasını da kınadı.