Ekrem İmamoğlu eski rakibi Murat Kurum’a ‘üstün başarılar’ diledi

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 7:49 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 7:49 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimdeki en büyük rakibi Murat Kurum’un yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na atanmasına ilişkin açıklamada bulundu. İmamoğlu, “İstanbul’da yarıştığımız Sayın Murat Kurum’a da yeniden atandığı Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı görevinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan ve yerel seçimlerde AKP’nin İBB adayı olarak Ekrem İmamoğlu’na karşı yarışan Murat Kurum, Mehmet Özhaseki’nin görevden affını istemesi üzerine yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görevden affını isteyen bir diğer bakan oldu. Koca’nın yerine Sağlık Bakanlığı görevine Kemal Memişoğlu getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na getirilen eski rakibi Murat Kurum ve yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu tebrik etti.

İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasını tebrik eder yeni görevinde başarılar dilerim. Ayrıca yerel seçimde İstanbul’da yarıştığımız Sayın Murat Kurum’a da yeniden atandığı Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı görevinde üstün başarılar diliyorum.”

Ekrem İmamoğlu: Kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır

Kaynak: TELE1