İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Öyle bir şamar yiyeceksiniz ki mecburen imzalayacaksınız

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe 1:38 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Vira Kavşağı açılışında konuştu. Yerel seçim mesajı veren İmamoğlu, engellenen metro projelerini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamadığı yatırımları hatırlatarak, “Bu yerel seçimde, öyle bir demokrasi şamarı yiyeceksiniz… O belgeleri imzalamak zorunda kalacaksınız” dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nün trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılan Vira Kavşağı’nın açılış töreninde konuşuyor. İktidarın projelere destek olmadığını, İBB olarak yapmaya talip oldukları projelere de onay verilmediğini belirten İmamoğlu, “Bu yerel seçimde, öyle bir demokrasi şamarı yiyeceksiniz… O belgeleri imzalamak zorunda kalacaksınız” ifadelerini kullandı.

Maaş kumpasına yanıt veren İmamoğlu, “Onların anlayacağı iş poşet işi veya bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince akıllarına o geliyor” dedi.

Ekrem İmamoğlu resmen adaylığını ilan etti! Yeniden ceketini çıkardı ve kollarını sıvadı

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Engellemeleri aşıyoruz o duvarı yıkmayı başardık. O duvarın yıkılmasıyla vatandaşı hizmetle buluşturuyorsunuz. Ulaştırma Bakanlığı daha önce İBB’ya yaptığı bir metro hattının parasını 15 – 20 yılda tahsil ediyordu. Çünkü o zaman yönetmelik kesilen bilet parasının üzerinden tahsilatını yapıyordu. Biz göreve gelince metro hatları bize teslim edilmek üzere bir genelge çıkartıyorlar diyorlar ki, ‘İstanbul’a yollanan paranın yani 100 liranın 5 lirasını kesme hakkını üstümüze aldık diyorlar. Sadece 10 ayda 2 metro hattının 5 milyar lirasını bizden ettiler. 10 -11 ayda… 2 yıllık Beylikdüzü bütçesini 10 ayda bizden aldılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim başımızı öne eğemezler. Biz işimizi ahlaklı yapıyoruz. Kamu yöneticisi olma sorumluluğuyla işimize bakıyoruz. Bu kararlılıkla iş yaparken engelleme süreçlerinin yazılarını yazanlar, bu işi hazırlayan aklın nasıl ciddiyetsiz davrandığını görüyoruz. Haklımız bunun cevabını verecek. Bu olgunlaşmamış akıl. Tüm maliyetini bizden tahsil ederek sanki bir iş başarmış görüyorlar kendilerini yani İstanbul’u zora sokacaklar, bütçesini küçültecekler. İstanbul’a 2 metro hattı yapıyorsunuz araçlarını da biz alıyoruz. Onların açılışını yapacaksınız 10 ayda da parasını alıyorsunuz bari parasını aldığınız bütçenin yöneticisini açılışına davet edin. Beni davet etmekten korkuyorlar. Oraya gitsem beni görse oradakiler bizim güler yüzlü duruşumuzla onları ikna edeceğimizden korkuyorlar. Ama ben İstanbul’a hizmet isteyen hangi partiye oy verirse versin güler yüzle, samimiyetle, ciddiyetle, devlet insanı ahlakıyla iyi bir kardeş olmaya aday değil. Artık oyum ben. Aradaki fark bu. ”

“EKREM’İ DEĞİL 4 MİLYONU ENGELLİYORSUNUZ”

Beylikdüzü metrosu meselesini 2003’te gördüm. Bir spor kulübünün yöneticisiyim. Yanımda İstanbul’un Gençlik Spor İl Müdürüyle bir maça gidiyoruz. Beylikdüzü metrosu diye bir dosya imzalıyor. Dedim bu nedir? Beylikdüzü metrosu üzerinde bize ait yerler var onlar için imzalar atılıyor. Kadir Topbaş’a sormuştum. ‘Bu konuda ne durumdasınız bunu bekliyoruz.’ 20 sene öncesinden bahsediyorum. Bana dedi ki ‘Son kredi süreciyle ilgili bir yolcu garantisi meselesi var aşar aşmaz başlayacağız.’ 20 sene… Her seçim döneminde Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar halkına bu metroyu vaat ettiler. Yapmadılar kandırdılar. 3-4 milyon insanı kandırdılar. Biz gelir gelmez projelerini aldık revizyonlarını yaptık. Tasarruf revizyonlarını yaptık. Sefaköy – İncirli bölümünü de talep etik. ‘Vermeyiz’ diye yazı yazdı Ulaştırma Bakanlığı… Biz Sefaköy – İncirli bölümü üzerinden yola çıkarak kredilerini bulduk. Ön protokolleri imzaladık. 1 buçuk senedir bir mürekkep bir kalem… Kefil değilsin. İmzalamıyorlar. Neden? Ekrem’i mağdur edelim… Ekrem’i engellemiyorsunuz 4 milyon insanı engelliyorsunuz. Ama bu yerel seçim bitecek. Öyle bir demokrasi şamarı yiyeceksiniz ki mecburen imzalayacaksınız. Eyüpsultan – Bayrampaşa tramvayı da aynı durumda ama yolarını buluyoruz. Hemen ihalesine başlıyoruz. Beylikdüzü konusunu da çözüme kavuşturacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Bunlar bizi arkadan izliyorlardı mesafeyi öyle bir açacağız arkadan izleyecek dürbün bile bulamayacaklar. Geçikme yüzünden insanların sırtına binen yükü ıskalıyorlar. Devlet insanı duruşundan uzaklaşıyorlar. Milletimizin geleceğine verdikleri bir çok konudaki zarar gibi zarar vermeye devam ediyorlar.

5 Yılda 7 metro açmış 3 metroyu da açmak üzere olan bir yönetimiz. 6 Metronun yapımına devam eden 5 metro projesini de yapıma hazır hale getiren bir yönetimiz. 3 Metro projesini hazırlamış kendini milletine adamış muazzam bir ekibe liderlik etmenin keyfini yaşıyorum.

20 yılda yaptıklarını 4 buçuk yılda yaptıklarımızı kıyaslıyorlar.”

“ONLARIN TEK ANLADIĞI POŞET İŞİ”

Soru cevap kısmına geçen İmamoğlu

İBB çalışanlarının özlük haklarından şikayette bulunduğu hakkındaki iddialara yanıt veren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Çalışanlarımızla aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamaz bile. Onların anlayacağı iş poşet işi veya bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince akıllarına o geliyor. Bizim ise şu anda geçimle ilgili sorunu olan vatandaşlarımıza, bırakın kendi çalışanlarımızı İstanbul’daki yoksullukla mücadelede çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Enflasyon artışı üzerinden yenilenmesi gereken toplu iş sözleşmesi yeni ihtiyaçlar doğurmakta. Bunların hepsi gündemimizde atılan tweet ya da yapılan işler önemli değil biz sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. Sanırım ‘o arsa yıkıldı’ gibi bu da sanal bir duyuru.   Biz çalışanlarını önemseyen bir yönetimiz.”

Devletin kurumları tarafından haberlerde gösterilmediğine yönelik soruya yanıt veren İmamoğlu, “İmamoğlu devletin en önemli şehirlerinden birinin Belediye Başkanı. 5 yıl içinde TRT’de İBB’nin Ekrem İmamoğlu’nun ismi bir yerde geçmiş mi? Ama benim aleyhime yayınlardan 50 100 tane bulursunuz. TRT’nin Anadolu ajansının parası bu ülkenin 86 milyon insanının cebinden çıkıyor. Kul hakkı yiyorlar” dedi.

Kaynak: TELE1