Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın enflasyon şikayetiyle dalga geçti!

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 9:05 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 10:40 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu görev süresi boyunca geçirdiği denetimlerden bahsederken, “Cumhuriyet tarihinin en büyük soruşturmasını geçirdik” ifadelerini kullandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon şikayetiyle dalga geçerek, “Kime şikayet ediyorsa” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İBB’nin geçirdiği denetimlere değinerek, “Bizden önceki yönetime denetim olmamış. Bu kadar sıklıkla yapılan teftişte ortaya çıkan sonuç şu. Hiç bir şey bulamamışlar. Hakkımda açılmış sadece bir ahmak davası var ki o bunun içinde değil. Kaldı ki ahmak davasıyla ilgili süreçte de benim mahkememde atanan 3. hakim karar verebildi. 5 yılın özeti buyken çok bahtiyarım. Cumhuriyet tarihinin en büyük soruşturmasını geçirdik. 5 yılda. İftiralarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Alnımız açıktır. Millete ait bir bütçeyi yönetiyoruz. Bizi denetlesinler. Ama kendi partilerini denetlememelerinden kaygı duyulmalı” dedi.

Ekrem İmamoğlu için Kürtçe şarkı: Lê Şemlê ‘Ekremo’ oldu

EMİRGAN’DA 50 MİLYON DOLARLIK 3 VİLLA İDDİASINA YANIT

Mal varlığını eksik açıkladığı yönündeki ve Emirgan’da 50 milyon dolarlık 3 villası olduğu iddiaları hakkında da konuşan İmamoğlu, “Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat. Bu şirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uğraşan bir aile şirketi. Bu şirketin tarihinde de güzel anekdotlar var. Trabzon’da başlayan İstanbul Beylikdüzü’nde devam eden, vergi rekortmenliği sıralamalarına girmiş bir kuruluş. Ben neredeyse 35 yıllık BAĞ-KUR’luyum. Binlerce kişi istihdam etmiş bir şirket. İmamoğlu İnşaat ticaret yapar. Kamu ile işi olmaz, usülsüz işi olmaz. Ben kişisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eşimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda şirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok” ifadelerini kullandı

“KİME ŞİKAYET EDİYORSA”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon hakkındaki sözlerine de değinen İmamoğlu, “İstanbul’da yönettiğimiz 5 yıllık bütçenin, vatandaşımız tarafından iyi anlaşılması için bizim de dersimize çalışması lazım ve bunu bizim vatandaşımıza tabiri caizse her sayfasını anlatmamız gerekiyor. Niye derseniz; aslında çok net kıyaslanabilir hatta kıyaslamada bir kısım parametreler üzerinden bizim dönemimizin maliyet açısından olsun gelir açısından olsun bir kısım dezavantajı da olmasını hesaba katarsak muazzam bir dönem yaşattık. Ben iddiayla söylüyorum. İstanbul her anlamda yatırıma muhtaç bir şehir. Milyarlarca lira yatırım yaptık. Ben 6 yaşından beri çalışıyorum. Emeği öğrendim dolayısıyla ben işimi yaşıyorum. Para kazanmayı, borç ödemeyi bilen bir insanım. Öyle havaya imzalar atıp oraya kule izni ver buraya şu izni ver değil. Taşının toprağının ne olduğunu bilen oradan bereketin nasıl çıktığını bilen bir insanım. Dersime çok iyi çalışırım her işin uzmanı değilim. Yüzlerce uzman çalıştırıyorum ve ben işimin sahibiyim. Bu bakımdan bizden önceki 5 yıl ve bizim dönemdeki 5 yıl arasında döviz bazında en az yüzde 35-40 emtia farkı var. Enflasyonu artık ağzıma almıyorum. Bugün sayın Cumhurbaşkanı sanki enflasyonun sorumlusu benmişim gibi; ‘işte biliyorsunuz bazı ücretlerde artış yapıyoruz ama cebinize girene kadar enflasyondan dolayı değer kaybediyor’ dedi. Kime şikayet ediyorsa garip bir durum yaşıyoruz. Enflasyon konusunda öyle bir berbat 6-7 yıl yaşattılar ki bize hani gözünden ışık fırlayacak bakandan tutun bu yaz uçacak Türkiye diyen bakanlara varıncaya kadar” diye konuştu.

“81 KİLOMETRE METRO YAPTIK”

İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul’da yaptığı metroların parasını aldığını söyleyerek, “Bizden önce 16-17 yılda parasını alıyordu. Bizden 10 ayda aldı. Esas bütçesini yönetilmek önemli. Biz aslında 65 kilometre değil. 81 kilometre yaptık” dedi.

“NEYMİŞ BU UKOME”

Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı döneminde yaşadığı engellerden bahsetti. UKOME hakkında konuşan İmamoğlu, “Seçildiğimizin 2. haftası UKOME’nin yapısını değiştirdiler. Kanun net. Bu kanuna aykırı. Şeytanlık gibi bir şey. Şehre ait bir irade sahası… Mahkeme bizim itiraz davamıza bakmadı bile. UKOME’yi Cumhurbaşkanı takip ediyor. 3-4 Bakan takip ediyor. Biz UKOME’de İstanbul’un sorunlarını çözmek istedik. Halkımızın bize meclis çoğunluğunu vereceğini düşünüyoruz. 2017’de Beylikdüzü Belediyesi’nde kentsel dönüşüm işim engellenmişti. O görüntüyü alamamıştım. Meclis böyle kapalı bir şey. Biz 5 senedir parıl parıl yayınlar yapıyor. Ne oluyorsa orda… Bunların dönemlerindeki tüm kötü halleri 5 yılda toparladık. Onlara da belediyeciliği hatırlattık” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Sözcü