Ekrem İmamoğlu Bursa’da

Yayın tarihi: 27 Ocak 2023 Cuma 3:38 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2023 Cuma 10:06 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa ziyaretinde büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. İmamoğlu için ‘Ekrem Başkan’ sloganları atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere bugün Bursa’yı gitti. Ziyaretlerine Gemlik ilçesinde başlayan İmamoğlu, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi.

CELAL BAYAR’I ANDI

İmamoğlu, 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını da ziyaret etti. İmamoğlu, Bayar’ın mezarının başında dua ederek, karanfil bıraktı. Bayar’ın torunu Akile Gürsoy’un da eşlik ettiği ziyarette konuşan İmamoğlu, “Güzel Bursa’mızın, güzel Gemlik’imizin çok özel bir yerindeyiz, Umurbey’deyiz. Hemen arkamızda rahmetli Celal Bayar’ı o güzel kadim dostluğun simgesi Atatürk’ümüzle bir arada görüyoruz. Önümüzde de kabri var. Hep birlikte duamızı ettik” dedi.

“EKREM BAŞKAN” SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Daha sonra Bursa Ulu Camii’de Cuma namazı kılan İmamoğlu, büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Görüntülerde, İmamoğlu izdihamı yaşandığı görülürken, kalabalık “Ekrem başkan” sloganları attı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Alperen Şengün yorumu

SİNAN ATEŞ’İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Ekrem İmamoğlu daha sonra öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Osmangazi ilçesinde bulunan aile evini ziyaret ederek taziyede bulundu.

Ateş ailesinin evinden çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Dertleştik, acıyı paylaştık. Adalet tecelli etmeden tabii ki burada insanların yüreğine su serpilmez. Memleketimizin her hanesine, Sinan Hocamızın da onun anneciğinin, babacığının, eşinin de her hanesine adalet diliyorum. Allah, memleketimizi adaletsizlikten korusun” dedi.

Gazetecilerin “Tetikçi hala yakalanmadı. Aile, ‘Katiller Meclis’te’ dedi. Siz neler söyleyeceksiniz?” sorusuna İmamoğlu, “Yani dediğim gibi, Allah memleketimizi adaletsizlikten korusun” yanıtını verdi.

 

İmamoğlu Sinan Ateş’in evini ziyaret edecek