Ekrem İmamoğlu: Bize provokasyon yapmak cesaret ister

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 3:57 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 3:57 pm

Karadeniz’de miting yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, provokasyon olacak tartışmalarına, “Ben buranın çocuğuyum. Biz biliriz buraları, bizi oyuna getiremezler, o cesaret ister.” sözleriyle yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz’de görkemli mitingler yaptı. Rize, Artvin ve Trabzon’da binlerce kişinin katıldığı mitingler yapan İmamoğlu, provokasyon iddialarına yanıt verdi.

İmamoğlu’nun gazetecilere verdiği yanıt şöyle:

İsmail Saymaz: Rize’ye gelişinizde bir süredir hem Cumhurbaşkanı hem de bakanlar tarafından hedef alınmanızın hiç mi etkisi yok ? Onların deyimi ile “HDP’lilik” ile suçlanıyorsunuz, Karadenizli kimliğiniz hedef alınıyor. Tam da buna yanıt vermek için mi Doğu Karadeniz’desiniz ? “Cumhurbaşkanı’nın şehrine ben gider, mitingimi de yaparım” demek değil mi bu?

-Siz sebep-sonuç ilişkisi gibi tariflediniz, ben tersine çeviriyorum, bu sonuç-sebep… Çünkü benim zaten gideceğim 30-35 gündür belliydi. Ne hikmetse bu dediğiniz şeyler ben buraya geleceğim için ortaya döküldü.

İmamoğlu: Tayfun Kahraman’ın 13 yıldır şahidiyim

-Muhtemelen gelmemi engellemek istediler…  Çocukça ama zaten çocukça işler yapıyor. Hatta şunu söyleyeyim, şu son iki haftada sataşmanın nirvanasını yaşadım! Her gün aynı şekilde sosyal medyada ya adım, ya soyadım, ya ikisi birden, ya illaki benle ilgili bir kelime, sürekli Trend Topic’teydi! Her gün olur mu?

Nagehan Alçı: Provokasyon olacak deniyordu…

-E kolay değil, ben buranın çocuğuyum. Biz biliriz buraları, bizi oyuna getiremezler, o cesaret ister.  Biz buranın insanını da biliriz, provokasyon yapacak insanın gözünden anlarım ben onu! Bu kadar iddialı konuşuyorum. Buranın sokağını, mahallesini, köyünü, provokasyon tasarlamak isteyenler bilmez, ben bilirim… Tasarlamak isteyenler aracı kullanır, ama ben o insanları tanırım yani… O kadar iddialı konuşuyorum.

Özlem Gürses: Rize Meydan’da sizin otobüsün hemen karşısındaki binaya bir pankart asıldı, gördünüz mü, haberdar oldunuz mu ? PKK ve işbirlikçileri kahrolsun yazıyor…

-Yok, görmedim. ( pankart fotoğrafını göstererek anlatıyoruz) PKK ve işbirlikçileri bence de kahrolsun zaten, güzel bir afiş olmuş.

Özlem Gürses: Vatansever Rize Gençliği…

İyi, ne güzel, vatansever gençler her yerde olsun, Rize’de de olsun. Yalnız bu renkler nedir, vatansever kardeşlerime üzülüyorum, PKK reklamı yapıyorlar bu afişlerle, çok cahiller… Daha önce de yaptılar benzer şeyleri, başka bir partili yapsa bunu muhtemelen soruşturma açılır, PKK bayrağı renklerini kullandın diye…

Kaynak: t24