Ekrem İmamoğlu: Bir genç insan seçilmiş, niye kabul edemiyorsunuz?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2019 Cumartesi 1:02 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2019 Cumartesi 1:02 am

İBB Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TV5’te Yıldıray Oğur’un sorularını cevaplıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

– CNNTürk’te yaşananlar programı sunan üzerinden tartışıldı ama ben kuruma, kurumun samimiyetine bakarım.

– Bazı medya kuruluşlarının uzun yıllardır taşıdıkları isimler var. Hürriyet topluma mal olmuş bir kurum. O gazetenin adı lekelenmesin isterim.

– Seçimden bu yana internet sitesinde Ekrem İmamoğlu haberi yok.

– Beni öven bir tarzınız yok örneğin beni sorgulayan bir tarzınız var, keşke hep böyle olsa.

– Burası özel bir kurum. Burasının bir işvereni var. AA’nın da bir işvereni var 82 milyon insan.

– 250 sayfanın özetini arkadaşlarımdan aldım. Şu kısmı benim için çok önemli. Edebiyat dersinde iyi çalışmadığım zaman dersime, sayfalar dolusu cevap yazardım. Bu her öğrencinin başına gelmiştir. Ancak çalıştığınızda tek bir sayfalık cevap yazarsınız. İşin özünü orada verdiğiniz için tam puan alırsınız. YSK kararı da benim gözümde bu şekildedir. Gerekçeli karar milletin nezdinde sıfır hükmündedir.

– (Erdoğan ve Yıldırım’ın ‘seçim yolsuzluğu ve hırsızlığı’ açıklamalarına ilişkin) Mümkünse ben cevap verirken sayın cumhurbaşkanının burada durduğu an burada bir dursun. Burası bir caminin önü solunda duran da bu ülkenin bütün ibadet alanlarının başındaki diyanet işleri başkanı. Ben diyanet işleri başkanı olsam ‘Hırsızlara bırakmayacağız’ lafından sonra orayı terk ederim. Kim hırsız?

– (Abdullah Gül’ün 367 açıklamasına dair) Her kurumun geçmişinde eksikleri hataları olma ihtimali yüksektir. Kurumumun geçmişini elbette bu ekranlarda mahkemesini kuracak değilim. Ancak kişisel görüşümü açıkça söyleyebilecek durumdayım. Bir seçimin yapılmaması adına elindeki tüm kuvvetleri kullanması bugünün yumuşak bir hali. Karşınızdaki insanın bu toplumda eşit bir şekilde siyaset yapma fırsatını elinden alıyorsunuz. Bazen yargı eliyle, bazen ordu tarafından yapıldı. Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanıyla ilgili açıklamasından sonra çok teşekkür ettim. Bunun daha üst perdeden söylenmesi lazım. O tür sıkıntıları yaşamış biri olarak, eski bir cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyor.

– Bir genç insan seçilmiş, niye kabul edemiyorsunuz?